Antena Meniu Search
x

Video Zi istorică pentru SUA: Trump va face marţi "drumul ruşinii", iar Secret Service ia măsuri speciale

America se pregăteşte de o zi istorică. Mâine, fostul preşedinte Donald Trump va fi amprentat, i se va face o fotografie şi i se vor citi capetele de acuzare ale procurorilor din Manhattan. I-a pus capac faptul că a vrut să cumpere tăcerea actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels. Dar nu recunoaşte nimic şi acuză un proces politic. 

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 21:20

Getty Images Vezi și

Donald Trump şi-a petrecut weekendul la Mar-a-Lago, reşedinţa sa din Florida, unde a jucat golf. Şi-a încărcat bateriile pentru următoarele zile, care se anunţă încărcate. Încă nu s-a obişnuit cu gândul că este primul preşedinte american pus sub acuzare. 

''Marţi dimineaţă o să merg, vă vine să credeţi sau nu, în faţa tribunalului. America nu ar fi trebuit să arate aşa.''

Fostul lider de la Casa Albă îşi începe lungul drum spre punerea sub acuzare azi. El va zbura de la reşedinţa din Florida la New York, cu avionul său privat, iar mâine dimineaţă merge la biroul procurorului din Manhattan sau la o secţie de poliţie, unde va lăsa, la intrare, toate obiectele personale. Va fi amprentat şi fotografiat ca orice deţinut. Un judecător îi va citi apoi acuzaţiile, iar Donald Trump este aşteptat să pledeze nevinovat. Întregul proces ar urma să dureze trei ore, timp în care, oficialii din New York se aşteaptă la proteste din partea suporterilor lui Trump.

Tot mâine, Donald Trump va şti şi ce pedeapsă riscă. Cel mai probabil va fi o amendă, iar dacă vreuna dintre acuzaţii este infracţiune, juriştii spun că pedeapsa maximă ar putea fi de patru ani de închisoare. Procurorii din Manhattan spun că au suficiente probe pentru a începe un proces.   

Pe acelaşi subiect

Joe Tacopina, avocatul lui Donald Trump: Este mult prea devreme să decidem la ce vom face sau nu apel. Trebuie să vedem punerea sub acuzare şi să ne apucăm de treabă.

Stormy Daniels se teme pentru viaţa ei

Inculparea ar avea legătură cu faptul că Donald Trump ar fi încercat să cumpere tăcerea actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels, care a vrut să publice o carte despre relaţia pe care ar fi avut-o în 2016. În campania din 2018, echipa candidatului Trump i-ar fi propus lui Stromy 130.000 de dolari. Între timp, actriţa spune că a început să primească ameninţări cu moartea. 

Stormy Daniels, actriţă de filme pentru adulţi: Nu mi-e frică de el sau de Guvern, dar e de ajuns un suporter nebun care crede că face munca lui Dumnezeu sau protejează democraţia. 

În aşteptarea lui Trump, New York-ul face pregătiri ca pentru o revoltă.  Donald Trump va fi însoţit în permanenţă de serviciile secrete. La tribunal au fost anulate procesele de marţi, ca să poată fi luate toate precauţiile posibile. 

Erik Tucker, jurnalist AP: Luna trecută, când a anunţat că arestarea lui este iminentă, şi-a încurajat suporterii să protesteze faţă de această decizie. 

Oricare ar fi cursul procesului, Donald Trump va putea candida la preşedinţia Statelor Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Zi istorică pentru SUA: Trump va face marţi "drumul ruşinii", iar Secret Service ia măsuri speciale