Antena Meniu Search
x

Zidul lui Trump va costa 21,6 miliarde de dolari şi va fi gata în câţiva ani

Zidul dorit de preşedintele american Donald Trump la graniţa cu Mexicul va costa 21,6 miliarde de dolari, iar construcţia va dura trei ani şi jumătate, dezvăluie Reuters în exclusivitate, pe baza unui raport al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA.

Zidul dorit de preşedintele american Donald Trump la graniţa cu Mexicul va costa 21,6 miliarde de dolari, iar construcţia va dura trei ani şi jumătate, dezvăluie Reuters în exclusivitate, pe baza unui raport al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA.

Documentul intern al DHS, consultat joi de agenţia de presă citată, arată că zidul va costa mult mai mult decât cele 12 miliarde de dolari despre care a vorbit Trump în campania electorală şi chiar decât cele 15 miliarde estimate de liderul Camerei Reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan, şi cel al majorităţii republicane din Senatul SUA, Mitch McConnell. Una din explicaţii ar fi, potrivit Reuters, că se iau în calcul costul şi timpul necesare achiziţionării unor terenuri private, pe lângă cele pentru construcţia propriu-zisă.

Raportul ar urma să fie prezentat secretarului departamentului, John Kelly, în zilele următoare. Administraţia de la Washington nu este obligată să ia măsurile recomandate.

Frontiera cu Mexicul ar putea fi blocată cu ajutorul unor garduri şi ziduri pe o lungime de 2000 km, până la sfârşitul anului 2020. Frontiera este deja fortificată pe o lungime de circa 1046 de km, aşa încât noua construcţie, în trei faze, ar acoperi aproape integral restul. Raportul presupune că proiectul va primi finanţare din partea Congresului Statelor Unite până în aprilie sau mai, deci DHS ar avea timp să găsească antreprenori şi să înceapă construcţia în septembrie.

Pe acelaşi subiect

Trump a afirmat că banii trebuie să fie alocaţi iniţial de Congres, după care Mexicul va rambursa suma plătită de contribuabilii americani. Oficialităţile mexicane au insistat că ţara lor nu va plăti nimic.

O purtătoare de cuvânt a DHS a refuzat să comenteze sau să confirme 'posibila existenţă a unor documente pre-decizie, supuse dezbaterii'. Din partea Casei Albe, răspunsul la întrebările Reuters a fost că este 'prematur' un comentariu privind un raport care nu a fost încă prezentat oficial preşedintelui.

Miercuri, Donald Trump declarase unor reprezentanţi ai forţelor de ordine că 'zidul este proiectat chiar acum'.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zidul lui Trump va costa 21,6 miliarde de dolari şi va fi gata în câţiva ani