Antena Meniu Search
x

Video Ziua Holocaustului: Preşedintele parlamentului israelian, în lacrimi după discursul din Bundestag, la rugăciunea evreiască pentru morţi

Preşedintele parlamentului israelian, Mickey Levy, a ţinut joi un discurs în parlamentul Germaniei, cu ocazia Zilei Holocaustului, transmite DPA. Liderul Knessetului a făcut în Bundestag un apel la apărarea democraţiei.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 16:08

Preşedintele parlamentului israelian, în Bundestag, Germania
Ziua Holocaustului: Preşedintele parlamentului israelian, în lacrimi după discursul din Bundestag, la rugăciunea evreiască pentru morţi - Profimedia Images

Au fost de asemenea prezenţi cancelarul Olaf Scholz şi preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. "Acesta este un loc unde umanitatea a forţat limitele răului, un loc unde pierderea valorilor a transformat cadrul democratic într-o tiranie rasistă şi discriminatorie", a reamintit Levy la Berlin. "De aceea, aici, între zidurile acestei clădiri, care sunt martori tăcuţi din piatră şi oţel, este locul unde învăţăm din nou despre fragilitatea democraţiei şi unde ni se reaminteşte încă o dată obligaţia de a o apăra".

Parlamentul federal actual se reuneşte în clădirea Reichstagului, parlamentul imperial, şi parlamentul Germaniei în timpul ascensiunii la putere a naziştilor.

Mickey Levy, emoționat la rugăciunea evreiască pentru morți

Levy a izbucnit în plâns în timp ce recita rugăciunea evreiască pentru morţi. Deputaţii germani i-au aplaudat discursul câteva minute.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înaintea sa, se adresase parlamentarilor Inge Auerbacher, supravieţuitoare a Holocaustului, care le-a cerut germanilor să combată antisemitismul. "Din nefericire, acest cancer a scos capul din nou, iar ura faţă de evrei a ajuns obişnuită în multe ţări, inclusiv în Germania", a spus ea. Auerbacher a trăit în ghetoul nazist Theresienstadt, în localitatea actuală Terezin din Cehia.

Ziua Comemorării Holocaustului este 27 ianuarie, data din 1945 când Armata Roşie sovietică a eliberat lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz, în Polonia. În acest lagăr, cel mai cunoscut dintre cele folosite de nazişti pentru exterminare, au fost ucişi peste un milion de oameni. 

sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ziua Holocaustului: Preşedintele parlamentului israelian, în lacrimi după discursul din Bundestag, la rugăciunea evreiască pentru morţi