Antena Meniu Search
x

Ziua în care liderii mondiali și-au arătat latura umană!

Liderii ţărilor puternic industrializate (G7), reuniţi duminică şi luni în staţiunea bavareză Garmisch-Partenkirchen, au convenit asupra posibilităţii înăspririi sancţiunilor împotriva Rusiei, în pofida persistenţei unor mici divergenţe

Liderii ţărilor puternic industrializate (G7), reuniţi duminică şi luni în staţiunea bavareză Garmisch-Partenkirchen, au convenit asupra posibilităţii înăspririi sancţiunilor împotriva Rusiei, în pofida persistenţei unor mici divergenţe.

Sute de persoane îmbrăcate în costume tradiționale bavareze i-au întâmpinat cu muzică populară, bere și tipicul mic-dejun cu cârnați din zonă, pe cancelarul german, Angela Merkel, și pe președintele american, Barack Obama, sosiți duminică în mica localitate germană Krün, unde are loc summitul șefilor de stat sau de guvern din cele mai industrializate șapte țări ale lumii (G7).

'Nicio zi nu este nepotrivită pentru o bere și un weisswurst', a exclamat șeful de la Casa Albă, exprimându-și regretul că și-a uitat acasă perechea de 'lederhosen'. 'Sper că voi avea posibilitatea să-mi cumpăr aici' o pereche din acești pantaloni de piele, a spus el, înainte de a merge la castelul Elmau, care găzduiește duminică și luni reuniunea la nivel înalt.

Mica localitate din Alpii bavarezi, situată în apropierea graniței cu Austria, i-a primit cu aplauze și pe cancelarul german, Angela Merkel, și pe soțul acesteia, Joachim Sauer. Doamnele venite să îi salute pe distinșii oaspeți erau îmbrăcate în 'dirndlkleid', iar domnii în clasicii pantaloni scurți până la genunchi, care au atras atenția și comentariile glumețe ale președintelui SUA.

La reuniunea G7 mai iau parte președintele francez, François Hollande, premierii din Italia, Matteo Renzi, Marea Britanie, David Cameron, Japonia, Shinzo Abe, și Canada, Stephen Harper; precum și președinții Consiliului European, Donald Tusk, și al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Aceștia au ajuns la Elmau cu elicopterul, atât castelul, cât și hotelul de cinci stele rezervat invitaților fiind înconjurat de măsuri drastice de securitate, implementate de un efectiv de peste 22.000 de polițiști.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Ziua în care liderii mondiali și-au arătat latura umană!