Antena Meniu Search
x

Zvonul ambulanţei care răpeşte copii, motivul atacului asupra românilor din Paris

Mai multe atacuri violente au avut loc asupra taberelor de romi de origine română de la periferia Parisului. Violenţele au izbucnit după ce o ştire falsă, despre o dubă albă, în care sunt răpiţi copii pentru a le vinde organele, a devenit virală.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 15:17

Vezi și

Mai multe atacuri violente au avut loc asupra taberelor de romi de origine română de la periferia Parisului. Violenţele au izbucnit după ce o ştire falsă, despre o dubă albă, în care sunt răpiţi copii pentru a le vinde organele, a devenit virală. Poliţia avertizează că s-a creat o adevărată psihoză în suburbii, şi transmite oamenilor că e vorba de informaţii false.

Înarmaţi cu bâte şi cuţite, atacatorii au luat la ţintă mai multe tabere locuite de romi din România şi Bulgaria. Doi români aflaţi într-o dubă au fost încercuiţi de o mulţime furioasă. Ei au fost bătuţi, iar vehiculul vandalizat. Cele mai grave incidente au avut loc însă în suburbiile Colombes şi Bobigny. 

Atacurile au pornit după ce pe reţelele de socializare s-au publicat ştiri despre romi care ar folosi o dubă albă ca să răpească minori. Pe care îi vând apoi traficanţilor de carne vie. Informaţiile au stârnit furia localnicilor care au publicat pe internet imagini din timpul atacurilor împotriva lor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urma violenţelor, poliţia franceză a făcut mai multe arestări şi a anunţat într-un comunicat că zvonurile respective nu sunt adevărate. Autorităţile au făcut apel la calm. 

Mituri urbane asemănătoare, cu români acuzaţi că răpesc copii, au existat în trecut şi în Germania şi Belgia, notează presa din Hexagon. Zvonurile s-au dovedit de fiecare dată false.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zvonul ambulanţei care răpeşte copii, motivul atacului asupra românilor din Paris