Antena Meniu Search
x

Video "Are şi el suflet". Rudele pacientului de 73 de ani umilit la Spitalul din Bârlad, cutremurate de scenele filmate de un alt bolnav

Imagini şocante în Spitalul Municipal din Bârlad. Un bătrân care nu putea merge fără sprijin a fost umilit, târât şi bruscat de doi angajaţi pentru că nu a putut să ajungă singur să-şi ia o cană cu apă. Bătrânul aştepta să i se facă foaia de externare atunci când i s-a făcut sete, în salon. Pentru că s-a dezechilibrat, între paturi, angajaţii spitalului s-au înfuriat şi au început să îl bruscheze. Imaginile, filmate de un alt pacient, ne-au fost trimise pe Fii Observator şi au ajuns şi la Ministrul Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 19:18

Vezi și

"Uite patul aici! Ee... atâta circ! Hai odată sus! Hai să-l ridicăm şi să-l mai dea jos când vine să-l ia acasă". Sunt imagini revoltătoare, filmate în camera de Gardă a Spitalului din Bârlad. Lipsit de puteri, bătrânul de 73 de ani ar fi căzut din pat în timp ce încerca să ajungă la cana cu apă. În loc să îl ajute, cuprinşi de furie, o infirmieră şi un brancardier îl târăsc şi îl aruncă înapoi în pat. 

Bătrân târât şi umilit în Spitalul Bârlad

"Nu-i normal. Nu pot să vă spun...", plânge fiica pacientului. "S-au comportat urât cu dânsul. Am văzut că îl târau, îl izbeau de pat", spune fosta soţie a pacientului.

În imaginile filmate de un coleg de salon, care ne-au fost trimise pe Fii Observator, se vede cum bărbatul îi imploră pe angajaţii spitalului să nu îl mai bruscheze. Căzut între paturi, bătrânul este tras de mâini şi aruncat pe saltea.

Pe acelaşi subiect

Pentru că îşi pierde echilibrul, îl loveşte cu piciorul pe brancardier. Mare greşeală! "Bă, băga-mi-aş picioarele. Că parcă sunteţi...."

​Rudele bărbatului sunt revoltate

"Să-l trimiţi în spital ca să fie în siguranţă şi el este mai rău decât acasă. Îl trimitem bolnav. A cotizat o viaţă întreagă la stat şi acum să ajungă târâit în salon", adaugă fiica pacientului. "Aşa e normal? Că are şi el suflet", continuă fosta soţie a pacientului.

Rudele bărbatului vor să depună plângere împotriva celor doi angajaţi ai spitalului. Şi conducerea spitalului a deschis o anchetă. "Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare", a declarat Oana Bulbuzan, purtător de cuvânt Spitalul Bârlad.

Reacţia ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii condamnă şi el ferm comportamentul celor doi. "Nimeni nu se poate purta aşa cu o persoană aflată în dificultate, cu atât mai mult cu o persoană care are o boală, nu se poate deplasa. Oamenii nu au ce căuta în sistemul sanitar. E o chestiune de empatie, de grijă faţă de pacient şi de educaţie", susţine Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Pȃnӑ la finalizarea cercetӑrii disciplinare, asistenta şi brancardierul vor fi atent monitorizați de superiori.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Fii Observator » "Are şi el suflet". Rudele pacientului de 73 de ani umilit la Spitalul din Bârlad, cutremurate de scenele filmate de un alt bolnav