Antena Meniu Search
x

Video Cauzele accidentelor mortale la trecerile de pietoni. Specialiştii dau vina pe şoferii vitezomani, dar şi pietonii neatenți contribuie la tragedii

În jungla din trafic, nici trecerile de pietoni nu mai sunt singure. O femeie însărcinată şi fetiţele ei au fost spulberate aseară pe zebră la Arad. Atât mama, cât şi pruncul şi una din copile se zbat între viaţă şi moarte. Specialiştii spun că vina o poartă şoferii care circulă cu viteză, dar la tragedii contribuie şi pietonii care stau pe telefon sau alţi conducători auto care îşi parchează maşina pe trecere. 

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 19:22

Vezi și

Într-o fracţiune de secundă, viaţa unei familii a luat o întorsătură tragică. Tânăra de 26 de ani şi fetele ei erau pe trecerea de pietoni. Pe una dintre fetiţe o ţinea de mână, în timp ce cealaltă copilă era în cărucior. Nu au apucat să ajungă la jumătatea zebrei, când au fost lovite violent de o maşină. Oamenii din zonă au ieşit din case alertaţi de zgomotul frânei şi de bubuitura puternică. Ce au văzut i-a îngrozit: nu au ştiut pe cine să ajute mai întâi: pe gravida inconştientă sau pe cei doi copii loviţi şi ei. 

Martor: Vai de capul meu, vai de capul meu! 

Martoră: Era femeia întinsă pe jos, era multă lume în jurul ei.

Tânăra a fost dusă de urgenţă la spitalul de urgenţă din Arad. 

Pe acelaşi subiect

Ovidiu Bredeag, medic ATI: Încă de la venire, colegii mei de gardă au fost nevoiţi să intre direct în sala de operaţii pentru intervenţie cezariană, extragerea fătului de 29 de săptămâni.

Victimele se zbat între viață și moarte

Fetiţa născută prematur se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost resuscitată imediat după naştere. Mama nu a apucat să îşi ţină copilul în braţe. Femeia se luptă pentru viaţa ei, la câteva saloane distanţă. 

Ovidiu Bredeag, medic ATI: Este intubată, ventilată mecanic, cu numeroase leziuni ameninţătoare de viaţă.

Şi fetiţa de patru ani e în spital, în stare stabilă. Doar fetiţa de doi ani este acasă. Tot acasă e şi şoferul care a dat peste ele. Bărbatul de 31 de ani este cercetat în libertate. 

Inspector Livia Pescar, IPJ Arad: A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Localnicii sunt îngroziţi de accident, dar spun că în zonă şoferii circulă zi de zi cu viteză excesivă. 

Localnică: Se circulă infernal, deci este dezastru, eu cu fiul meu mereu ne orientăm să vedem dacă putem trece. 

Localnică: Vin cu o viteză maşinile şi sunt trecerile de pietoni.

Aproape că nu e săptămână fără accidente pe trecerea de pietoni. În iunie, un şofer de autobuz băut a băgat o adolescentă în comă, după ce a lovit-o în timp ce tânără traversa pe trecerea de pietoni. Săptămâna trecută, în Borşa, o şoferiţă a luat trei pietoni pe capotă.  

Luni, alţi doi tineri au fost spulberaţi de un taximetrist pe o trecere de pietoni din Făgăraş. Deşi maşina care venea pe prima bandă s-a oprit ca să le dea prioritate, şoferul taxi-ului a venit cu viteză pe banda a doua şi i-a lovit din plin. Iar aseară, un motociclist a lovit un bărbat, care traversa pe zebră. Motociclistul se întrecea cu un altul când a dat peste pieton. 

Cauzele producerii accidentelor la trecerile de pietoni

Cauzele tragediilor pe zebră sunt multe.

Ionuţ Andrei Pop, vicepreşedinte Europol: Viteza de deplasare a autoturismelor, o altă cauză foarte importantă este reprezentată de participanţii la trafic care îşi parchează maşinile foarte aproape de trecerile de pietoni, o lipsă de asigurare a pietonilor, vorbit la telefon, social media, mesaje.

Alexandra Marin, reporter Observator: Marele noroc în cazul acestei treceri de pietoni este faptul că maşina parcată inlegal lângă nu este una foarte înaltă. Dacă în locul ei ar fi fost, spre exemplu, o dubă, şansele ca maşinile să mă vadă la trecere ar fi fost infime.

Şoferii care nu acordă prioritate la trecerea de pietoni rămân fără permis 30 de zile. Cei care îşi lasă maşinile pe trecerea de pietoni riscă amenzi între 280 şi 580 de lei. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Cauzele accidentelor mortale la trecerile de pietoni. Specialiştii dau vina pe şoferii vitezomani, dar şi pietonii neatenți contribuie la tragedii