Antena Meniu Search
x

Exclusiv Cazul bebelușilor morți la Spitalul de Urgenţă Piteşti, după naștere. Mamă: ”Îl visez, dar nu-i văd faţa pentru că nu l-am văzut”

Moartea suspectă a mai multor bebeluşi la Spitalul de Urgenţă Piteşti ridică semne de întrebare. După ce, zilele trecute, Observator a prezentat cazul unor părinţi care şi-au pierdut copilul la câteva ore după naştere, ne-au contactat pe Fii Observator şi alte cupluri care au trecut prin aceeaşi dramă. După moartea copiilor, au rămas cu zeci de întrebări fără răspuns şi o durere imensă.

de Redactia Observator

la 14.03.2021, 20:54

Vezi și
  • În 2017 şi 2018, la Spitalul Judeţean Piteşti au murit 40 de nou-născuţi.

Sunita Silvia Anghel, mamă 1: ”Îl visez că-l văd, dar nu-i văd faţa niciodată pentru că nu l-am văzut”

Alina Fotache, mamă 2: ”L-am visat de multe ori. Cum? Un băieţel micuţ, brunet ca noi, cu ochii verzi ca ai mei. Era tot ce îmi doream, ca mamă, dar nu s-a putut şi asta din incompetenţa unui medic. Este ultima poză făcută, pe data de 4 la ora 21.30”.

O poză sau imaginea din vis. Cu asta au rămas mai multe mame din Argeş care şi-au pierdut copilul la Spitalul Judeţean Piteşti.

Denis, Ioan Luca şi Denis Nicolas sunt trei bebeluşi care au murit, la scurt timp după naştere sau chiar în pântecele mamelor. În urma tragediilor, au rămas întrebările fără răspuns ale părinţilor şi o durere sfâşietoare.

Document modificat în spital după moartea unui bebeluș

În 2017, Mădălina Badea l-a adus pe lume, prin cezariană pe Denis. Un băieţel sănătos, de 3 kilograme şi jumătate care a primit nota 9 la naştere. Doar două zile a durat fericirea.

Mădălina Badea, mama 3: ”Dimineaţă, la ora 9, am fost înştiinţaţi că copilul e în stare gravă şi e pe moarte. Era într-un incubator insalubru, ăla numai incubator nu era că avea un singur perete, dezbrăcat, încerca o asistentă să-l conecteze la un aparat şi nu reuşea.”

Între timp, documentele au fost modificate, iar nota dată la naştere s-a transformat în 8.

Mădălina Badea, mama 3: ”Am cerut fişa copilului şi am observat foarte multe modificări, printre care, tratamente făcute după deces. Cinci a cincea. Păi era în luna mai. Era mort de două luni!”

Părinţii au depus plângere la poliţie şi a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Unul dintre medicii care au supravegheat sarcina a fost audiat.

Dr. Andrei Zăvoi, medic ginecolog: ”Fiind audiat doar o dată, înseamnă că nu sunt acuzat personal. În timpul sarcinii a fost văzută şi de mine, dar de foarte puţine ori. A venit cu indicaţie de cezariană de la Bucureşti, de-aia i-am făcut. Dacă s-a născut cu nota nouă, era bine.”

Bebeluși născuți morți, mame traumatizate 

Alte două mame au trecut prin aceeaşi poveste. Bebeluşii lor au murit în pântec, fără să fie probleme în timpul sarcinii. Ambele au primit aceeaşi explicaţie: copiii au murit sufocaţi.

Silvia trebuia să nască în 2018 un băiat. Medicul nu a fost de acord atunci să o opereze. Câteva zile mai târziu, inima copilului nu mai bătea.

Sunita Silvia Anghel, mamă 1: ”Domnul doctor a venit şi mi-a spus că a avut cordonul după gât, că a avut malformaţii. Şi la necropsie ni s-a spus că nu a avut nimic, că a fost perfect sănătos”.

Altă mamă, aceleaşi acuzaţii.

Alina Fotache, mamă 2: ”L-a înfăşat într-un scutec alb, pus ca pe un gunoi într-o găleată să nu se vadă ce e acolo. Medicul de la IML mi-a zis că dacă se acţiona la timp, copilul trăia. Luna trecută pe 26 s-au făcut doi ani. În loc să-l sărbătorim, ne rugăm pentru el”.

Stefan Costin, director medical SJU Piteşti: ”Asemenea cazuri mă gândesc că nu sunt numai la noi, sunt în toate spitalele din ţară, nu ştiu dacă neapărat este vina medicilor sau a fost o problemă de sănătate”.

În 2017 şi 2018, la spitalul judeţean Piteşti au murit 40 de nou-născuţi

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » Cazul bebelușilor morți la Spitalul de Urgenţă Piteşti, după naștere. Mamă: ”Îl visez, dar nu-i văd faţa pentru că nu l-am văzut”