Antena Meniu Search
x

Video Directoarea din şcoala unde un băiat de 14 ani a fost bătut şi umilit, în râsetele colegilor, îl scuză pe agresor: "A reacţionat mai mult într-o joacă"

În două oraşe diferite, doi copii au fost bătuţi în şcoală de alti adolescenţi. Se întâmplă tot mai des şi cel mai grav este că nimeni dintre cei de faţă nu a intervenit. Nimeni nu a cerut ajutor. Sunt imagini greu de privit. Când vezi copiii cum asistă îngheţati sau, ceea ce e groaznic, chiar amuzaţi, înţelegi că expunerea la violenţă îi face să creadă că aceasta este normalitatea. 

de Redactia Observator

la 22.05.2021, 09:16

Vezi și

Scenele şocante au avut loc ieri într-o şcoală din Sibiu. În timp ce băiatul de 14 ani este bătut şi umilit de un adolescent cu trei ani mai mare, colegii lui se uită ca la spectacol: râd şi filmează întreaga întâmplare, dar nimeni nu ia apărarea victimei. Ba mai mult, au împrăştiat imaginile pe grupul lor de WhatsApp. 

S-a întâmplat într-o pauză, când copiii erau singuri. Profesorul de serviciu era pe un alt hol. 

Patricia Gal, directorul şcolii: Totul a pornit de la o cutie aruncată spre copilul agresor de victimă şi acesta a reacţionat mai mult într-o joacă, care a degenerat. Copilul va fi sancţionat cu o mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare.

Familia copilului agresat a depus şi plângere la poliţie. Adolescentul agresor e orfan de la vârsta de trei ani, aşa că e crescut de o soră mai mare.

Pe acelaşi subiect

Patricia Gal, directorul şcolii: Are această neputinţă de a-şi exprima sentimentele şi în loc să vorbească, să spună, să ceară ajutor, loveşte sau foloseşte injurii. Dar bine acestea au fost de ambele părţi. 

Ambii copii vor primi consiliere psihologică. Luni, la şcoală vor fi chemaţi şi părinţii elevilor care, în loc să ceară ajutor, au instigat violenţele. Şi ei vor fi sancţionaţi. 

Violenţe şi la o şcoală din Ialomiţa

Tot ieri, în Ialomiţa, un băiat de 14 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut de un adolescent cu doi ani mai mare. Agresorul venise să îi facă dreptate unui alt elev, după ce acesta ar fi fost la rândul său bătut în aceeaşi şcoală. 

Ionela Ene, mama copilului din Ialomiţa: O doamnă învăţătoare i-a oferit primul ajutor copilului meu. Cum l-a bătut? Cu pumnii am înţeles, cu picioarele... Copii au văzut. Bineînţeles, cadrele didactice nu au văzut, au venit după aceea. Dar au văzut copiii. 

Agresorul nu ar fi trebuit să poată intra în şcoală. Iar mama copilului bătut susţine că şcoala nu are paznic. 

Poliţiştii au deschis o anchetă. Pe de altă parte, specialiştii spun că pandemia a afectat copiii poate mai mult decât ne dăm seama.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Stresul iese la suprafață prin multe canale. Probabil canalul cel mai ușor de așteptat este canalul de expansivitate comportamentală. Copiii în această perioadă sunt o populație vulnerabilă. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Directoarea din şcoala unde un băiat de 14 ani a fost bătut şi umilit, în râsetele colegilor, îl scuză pe agresor: "A reacţionat mai mult într-o joacă"