Antena Meniu Search
x

Video Familia Loredanei, îngropată de cutremur. I-a rămas o nepoţică, ţintuită pe patul de spital: mesajul sfâşietor al fetiţei salvate miraculos după 131 de ore

Viaţa unei românce din Turcia s-a transformat în ruină după cutremur. Stabilită de 28 de ani în provincia Hatay, una dintre cele mai afectate de seism, Loredana şi-a pierdut opt membri ai familiei. I-au mai rămas fiica şi o singura nepoată, Irem, salvată miraculos de sub dărâmături după cinci zile şi jumătate. Citiţi, în exclusivitate, mesajul copilei de pe patul de spital. Povestea emoţionantă şi strigătul de ajutor al româncei au ajuns la noi pe Fii Observator. Imagini care vă pot afecta emoţional! 

de Redactia Observator

la 12.02.2023, 19:24

Vezi și

După 131 de ore, Irem, o fetiţă de doar 7 ani, este scoasă în viaţă de salvatori. Numele ei înseamnă în turcă "Grădina din Rai" şi a rămas unica bucurie pentru bunica şi mama ei, singurele din familia numeroasă care au supravieţuit cutremurului. Loredana Tunc, bunica ei, este româncă şi a scăpat ca prin minune nevătămată. E stabilită de ani buni în Turcia şi, de o săptămână, s-a trezit aruncată într-un coşmar greu de imaginat. Şi-a îngropat două nepoate, iar acum se roagă pentru Irem şi mama ei, amândouă internate în stare gravă.

Cutremurul i-a răpit Loredanei opt rude. Irem, salvată ca prin minune după 131 de ore

"Am umblat ca să-mi înmormântez nepoţeii, acum umblu ca să o vindec pe fată. Cel puţin, să o scăpăm în viaţă", spune Loredana Tunc, bunica lui Irem. Cutremurul i-a răpit lui Irem cele două surori, una de 9 luni şi alta de 5 ani. Miraculos, copila a fost găsită când nimeni nu mai spera. "A rămas sub dărâmături în jur de cinci zile şi jumătate. Era în altă parte. Bunicul ei a ocrotit-o şi bunicul ei a murit. Şi unchiul din partea tatălui, şi soţia... În jur de opt persoane am pierdut", mărturiseşte Loredana Tunc, bunica lui Irem.

Loredana stă acum la căpătâiul fiicei, mama lui Irem, internată în stare gravă. Medicii n-au putut să-i mai salveze o mână. Din alt spital, Irem i-a transmis mamei un mesaj: şi ei au hotărât medicii să-i amputeze un picior.

Pe acelaşi subiect

Mesajul emoţionant al fetiţei

"Eu sunt bine şi pentru mine nu-ţi face griji, mami! Unchiul Ismet este lângă mine", este mesajul tulburător al copilei. Puterea micuţei îi dă şi bunicii forţă. Chiar dacă nu mai are niciun sprijin, iar blocul în care locuiau e una cu pământul. "Eu, dacă plâng, plâng în mine. Cu nepoţica nu pot să iau legătura pentru că este în alt judeţ. E foarte departe. Care se vindecă prima, mă duc să o aduc să fim împreună", adaugă Loredana Tunc, bunica lui Irem.

Loredana spune că nimeni din partea autorităţilor române nu le-a contactat deocamdată. Femeia fost sunată doar de prietenii ei originari din Sibiu, oraşul de baştină, stabiliţi în altă zonă din Turcia. Ei au fost cei care i-au trimis povestea pe Fii Observator. "Femeia asta şi-a pierdut casa. Este într-o situaţie foarte grea, nu are niciun buletin, nu are nimic. Poate ne aude cineva, este într-o situaţie foarte grea", spune Mihaela Havutcu.

Provincia Hatay este una dintre cele mai afectate regiuni din Turcia: peste 90% dintre clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Familia Loredanei, îngropată de cutremur. I-a rămas o nepoţică, ţintuită pe patul de spital: mesajul sfâşietor al fetiţei salvate miraculos după 131 de ore