Antena Meniu Search
x

Un bebeluş de 10 zile a supraviețuit miraculos sub ruine peste 100 de ore în Turcia. Mama lui a strigat cu ultimele puteri după ajutor

Un bebeluș de doar 10 zile a fost salvat dintre dărâmături în Hatay, Turcia. Micuțul Yagiz și mama lui au așteptat peste 100 de ore sub ruine, pentru ca cineva să ajungă la ei, să-i salveze. Nu și-au pierdut speranța, așa că ajutorul a venit la timp.

de Cristina Cruceru

la 10.02.2023, 12:25

Un nou-născut a supraviețuit eroic sub ruine, timp de 4 zile, în Turcia
Un nou-născut a supraviețuit eroic sub ruine, timp de 4 zile, în Turcia - Profimedia

Băiețelul era înfășurat cu o pătură în momentul în care a fost scos în brațe de către salvatori. Copilul a primit de urgență îngrijiri medicale. Din fericire, și mama acestuia este teafără, în viață. A rezistat sub dărâmături și a așteptat să fie salvați. Femeia a fost scoasă pe targă și dusă la o ambulanță, să primească îngrijiri, relatează BBC. A strigat cu ultimele puteri după ajutor, iar salvatorii au venit. Povestea micuțului Yagiz a făcut înconjurul lumii, pentru că la doar 10 zile de viață s-a dovedit a fi un supraviețuitor. A rezistat cutremurelor, dar și gerului.

O altă supraviețuitoare este Aya, fetița din Siria protejată până-n ultima clipă de trupul mamei ei. Copila a fost găsită printre ruine și salvată la timp. S-a născut sub dărâmături, iar mama ei și-a pierdut viața protejând-o. Copila va fi adoptată de rude, pentru că întreaga ei familie a murit în urma dezastrului din Turcia.

Speranțele de a găsi cât mai mulți supravețuitori se diminuează, căci au trecut câteva zile bune de la cutremurele devastatoare, iar temperaturile sunt tot mai scăzute. Totuși, mulți sunt cei care fac tot posibilul să reziste sub dărâmături și să strige, cu ultimele puteri, după ajutor.

Peste 21.000 de persoane și-au pierdut viața

Peste 21.000 de persoane au murit, majoritatea în Turcia, după primul cutremur devastator de luni dimineață, cu magnitudinea de 7,8 grade, și sutele de replici care au urmat. Multe persoane au rămas fără adăpost și au fost nevoite să doarmă afară, fără un acoperiș deasupra capului. Au primit ajutor din partea autorităților, însă nimic nu poate compensa pierderea locuințelor, dar mai ales a persoanelor dragi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un bebeluş de 10 zile a supraviețuit miraculos sub ruine peste 100 de ore în Turcia. Mama lui a strigat cu ultimele puteri după ajutor