Antena Meniu Search
x

Video Femeia rămasă blocată între blocuri în timp ce căuta pisici, salvată după 3 ore. Pompierii au uns-o cu ulei pentru a o scoate

Misiune contracronometru în Bucureşti. Pompierii au salvat astăzi o femeie prinsă între pereţii a două blocuri. Victima a intrat într-un spaţiu strâmt dintre cele două clădiri ca să salveze nişte pisici. Nu s-a mai putut mişca şi a rămas captivă acolo preţ de ore bune până când vecinii au alertat autorităţile. Rudele spun că de două zile femeia nu mai răspundea la telefon, motiv pentru care au dat-o dispărută la poliţie.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 27.12.2021, 20:01

Vezi și

Salvatorii au fost chemaţi de locatari să intervină la faţa locului. Incidentul a avut loc în sectorul 5 al Capitalei. Nimeni nu ştie însă exact de când femeia, în vârstă de 70 de ani, era prinsă între ziduri. Se pare că de sâmbătă ar fi coborât din apartamentul situat într-un bloc din apropiere, să salveze câteva pisici.

Fiul victimei: Seara am sunat la telefon, soţia mea a încercat să o contacteze. Nu a răspuns la telefon, nu a luat legătura cu ea. A doua zi dimineaţă vecinii m-au chemat, am intrat cu pompierii în casă şi acum vedeţi ce s-a întâmplat.

Femeia a fost găsită conştientă şi nu a intrat în hipotermie

A intrat printr-o crăpătură de câţiva centimetri dar apoi nu a mai putut înainta prin strâmtoare şi nici nu s-a putut întoarce. 

Pe acelaşi subiect

Vecin: La trei dimineață a auzit-o cineva și s-a seizat. Noi am căutat-o de două zile.

Vecin: Noi am dat telefoane încontinuu şi nu răspundea la telefon

Deşi se pare că a petrecut cel puţin 24 de ore în capcana de beton, victima era conştientă şi nu a intrat în hipotermie. Pompierii de la detaşamentul special de salvatori au intervenit. Unul dintre militari a reuşit să intre după femeie. I-a oferit apă şi a ţinut legătura cu victima în permanenţă. Salvatorii au încercat inclusiv să o extragă pe femeie dintre cele două blocuri ungându-i mâinile cu ulei.

Nicolae Breahnea: Am încercat diferite tehnici de extragere. Că doamna să fie evacuată am încercat-o și pe această variantă. A fost în permanenţă în contact cu noi.

Aproape trei ore au durat operaţiunile de salvare. Că să o elibereze, a fost nevoie să spargă pereţii blocului.

Adrian Dinu: Femeia era blocată când am ajuns noi. Nu putea să mai iasă. Am tăiat cu accesoriile şi sculele din dotare.

În cele din urmă, a fost scoasă în siguranţă şi a fost transportată la spital.

Vecin: Vorbeam de multe ori vorbeam cu ea. Și îi spuneam, nu mai da mâncare la pisici. "Lasă, să nu mă vadă oamenii", că toate lumea o certa.

Medicii au consultat-o şi spun că acum este în afară oricărui pericol.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Fii Observator » Femeia rămasă blocată între blocuri în timp ce căuta pisici, salvată după 3 ore. Pompierii au uns-o cu ulei pentru a o scoate