Antena Meniu Search
x

Video Fermierii români sunt nevoiţi să îşi arunce recoltele: Ăsta e dezastrul şi munca omului. Marfa din România se aruncă, din Grecia se bagă în hipermarketuri

Este revoltă printre ţăranii români. Mai mulţi producători din Ialomiţa au ajuns să îşi arunce marfa pe câmp din cauza lanţurilor mari de magazine. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu ştiu ce să mai facă.

de Mihaela Uretu

la 10.08.2021, 17:23

Vezi și
  • Imagini şi informaţii primite pe Fii Observator

Tone de fructe și legume românești sunt aruncate zilnic la gunoi de către agricultori, pentru  că sunt nemulțumiți de prețurile prea mici din piață. Producătorii se plâng de faptul că nu au unde să le vândă, iar atunci când reușesc să o facă, prețul este unul foarte mic, în comparație cu investiția.

"Să vedem ce am făcut noi anul acesta. Dovada: unii încarcă şi alţii descarcă. Aşa se întâmplă. Suntem toţi, nu lipseşte nici unul. Marfa din România se aruncă, din Grecia se bagă în hipermarketuri. Ăsta e dezastrul şi munca omului. Se strică pe câmp şi hipermarketul achiziţionează marfă din România. În România spune că nu e bună. E bună de aruncat doar!", e mesajul disperat al unui agricultor care îşi vede munca de un an aruncată la gunoi. 

Eugeniu via Fii Observator: Producătorii români din comuna Gheorghe Doja aruncă marfa pe câmp din cauza supermarketurilor. Filmarea este de astăzi, acum mi-a trimis-o prietenul meu. Mâine o să meargă pe câmp şi va băga tractorul în toată cultura. Sunt disperaţi, nu au cui să vândă. Nici măcar investiţia n-o scot, preţul de en-gros este undeva la 0,30 bani/kg. Un culegător ia pe zi undeva la 150-200 lei pentru câteva ore. Mai bine scapă de ei. 

Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care România este tot mai dependentă de alimentele din import.  Potrivit celor mai recente statistici oficiale, în prima jumătate a anului, ţara noastră a importat alimente și animale vii în valoare de peste 3,3 miliarde de euro. Importurile de mâncare au crescut cu peste 10% față de perioada similară a anului trecut.

Un incident similar s-a petrecut la sfărşitul lunii mai într-o localitate din Dolj, atunci când, sătul de promisiuni care nu se îndeplinesc niciodată, un producător din Dolj le-a transmis pe Facebook un mesaj dur celor de la putere.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Fermierii români sunt nevoiţi să îşi arunce recoltele: Ăsta e dezastrul şi munca omului. Marfa din România se aruncă, din Grecia se bagă în hipermarketuri