Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mesajul unui legumicultor din Dolj pentru politicienii care au uitat promisiunile făcute în campanie: ”Noi, ăştia care ştim să muncim, nu suntem milogi”

Dacă nu se construiesc depozite regionale şi pieţe moderne, producţia autohtonă de legume va intra în colaps. Este mesajul fermierilor care acuză autorităţile că îi trimit să îşi vândă marfa în condiţii precare. Iarna, legumele îngheaţă, iar vara se strică de pe o zi pe alta. Într-o postare devenită virală pe Facebook, un agricultor din Dolj le cere socoteală politicienilor şi le aminteşte de promisiunile făcute chiar în ograda sa.

de Cristina Oprea

la 21.06.2021 , 15:48

Sătul de promisiuni care nu se îndeplinesc niciodată, acest producător din Dolj le-a transmis pe Facebook un mesaj dur celor de la putere.

Legumicultorii cer depozite și piețe moderne

În curtea omului s-au perindat de-a lungul timpului miniştri, aspiranţi la scaune înalte şi alte autorităţi. Au venit, au luat notiţe şi duşi au fost. Ce au promis în campanie, au uitat imedit ce au ajuns în funcţie.

Vezi și

Iulian Badea, legumicultor: ”Noi, ăştia care ştim să muncim, nu suntem milogi, nu suntem pomanagii. Noi suntem oamenii care vrem să muncim, să creăm calitate”.

Pe acelaşi subiect

În ferma sa, producătorul doljean face polenizare cu bondari şi încearcă să producă legume cât mai naturale. Mai apoi, merge cu marfa în piaţă, însă aici condiţiile nu îi permit să-şi păstreze produsele prea mult timp.

Iulian Badea, legumicultor: ”Am o tomată care plânge lumea după ea. Numai că, dacă eu, la 50, 60 de grade, în mijlocul verii, în piaţă o duc azi de dimineaţă, mâine nu o mai pot vinde. Aveam si eu un 23 de grade temperatură controlată frumos ca la supermarket, mai lungeam o zi”.

Condițiile din piață, insuportabile pe timpul verii

Că la piaţă nu e ca la supermarket o spun şi clienţii. Când temperaturile devin insuportabile, oamenii nu mai vin să cumpere de aici.

Femeie: ”Evit să vin în piaţă. Dacă e cald, mai ales de afară, sunt moleşite, sunt stricate deja”.

Bărbat: ”Una este să mergi la piaţă în condiţii normale, să fie răcoare, şi alta este să… vedeţi cum este aici”.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Nici la capitolul parcare, pieţele nu sunt prea prietenoase. Dacă vrei să opreşti în apropiere de locul unde faci cumpărături, trebuie să scoţi din buzunar câte 3 lei pentru fiecare oră”.

La un calcul simplu, cu banii daţi pe parcare îţi mai cumperi trei kilograme de castraveţi, două pâini sau un litru de lapte.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Fii Observator » Mesajul unui legumicultor din Dolj pentru politicienii care au uitat promisiunile făcute în campanie: ”Noi, ăştia care ştim să muncim, nu suntem milogi”