Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini din timpul incendiului care a mistuit un bloc din Rahova. O fațadă a ars complet, de la etajul 1 la etajul 10

Locatarii unui bloc din Capitală au trăit clipe de groază. Blocul, în curs de reabilitare termică, a luat foc. 38 de oameni, printre care şi copii, au fost evacuaţi şi mai multe persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum sau cu răni uşoare. Deocamdată nu se ştie de la ce a izbucnit incendiul.

de Redactia Observator

la 11.08.2021 , 20:41

Ora 11.10. Un bloc din Sectorul 5 al Capitalei e cuprins de flăcări. În imaginile trimise pe Fii Observator se vede cum, pe una din laturi, arde toată faţada, de la parter la etajul 10. Pe partea din faţa a blocului, flăcările se opresc la etajul doi. Cerul e acoperit de un nor înecăcios de fum. Îngroziţi, oamenii sună la 112. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai mulţi locatari, printre care şi un băiat de 10 ani, reuşesc să iasă singuri din bloc. Alţi 38 sunt evacuaţi de pompierii care au verificat fiecare apartament. O femeie şi doi salvatori au ajuns apoi la spital, după ce s-au intoxicat cu fum. Alţi 7 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Iar un pompier şi un poliţist au fost răniţi. 

Vezi și

Daniel Vasile, ISU București: Plăgi prin tăiere, cel mai probabil cu sticlă, de la ferestre sau de la alte obiecte.  

Pe acelaşi subiect

Restricții de circulație, după incendiul de la blocul din Rahova

Aproape o oră, în zonă, s-a circulat cu restricţii. Transportul public a fost dat peste cap. Spaţiul îngust de pe o latură a blocului a făcut ca intervenţia pompierilor să fie mult mai grea. S-au văzut obligaţi să stingă focul de la sol. Pe cealaltă faţadă, s-au folosit de autoscara. A fost nevoie de mai bine de o oră şi de 20 de autospeciale ca să stingă incendiul. 

Daniel Vasile, ISU București: Cea mai mare parte din apartamente sunt afectate în mod special de fum, ferestrele au fost sparte fie de noi, fie de foc, şi evident există o cantitate mare de apă utilizată pentru stingere care în mod cert a produs şi pagube. 

Blocul era în reabilitare termică de doi ani. "A luat foc planşeul care l-au pus de placaj de la un aparat vechi de sudură, care a făcut scânteie, şi a început să cadă placaj după placaj, s-au adunat în faţa blocului meu ca la un foc de tabără", a povestit o localnică.

Daniel Vasile, ISU București: În acest moment nu există legătură între operaţiunea desfăşurată pentru reabilitarea termică şi incendiu.

Totuşi, anchetatorii au luat probe şi de la materialele folosite pentru reabilitare. Oamenii care au apartamentele distruse vor fi cazaţi de primărie la un hotel până se vor putea întoarce în casele lor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Fii Observator » Imagini din timpul incendiului care a mistuit un bloc din Rahova. O fațadă a ars complet, de la etajul 1 la etajul 10