Antena Meniu Search
x

Video Mărturia şoferului care l-a filmat pe biciclistul urmărit de lup. "Era extrem, extrem de speriat"

Scene şocante filmate în drum spre Poiana Braşov. Un biciclist s-a trezit cu o lupoaică de mari dimensiuni pe urme. În ajutorul bărbatului a venit un şofer, care a claxonat insistent până când animalul a ieşit de pe şosea. Specialiştii susţin că sălbăticiunea era doar speriată şi nu avea intenţia să atace. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.04.2024, 14:48

Vezi și

În imaginile filmate din maşină, se vede cum lupul aleargă ba pe şosea, ba pe marginea drumului, în urma biciclistului. 

Martor: "Hai să-l luăm noi pe om, că nu putem aşa."

Speriat de claxon, animalul a fugit în pădure însă a revenit după câteva minute.

Nicolas Draga, martor: Din câte am văzut, biciclistul era extrem, extrem de speriat. Chiar era să pice de pe bicicletă.

Pe acelaşi subiect

Biciclistul a refuzat să intre în maşină şi şi-a continuat drumul pe două roţi

Claudiu Loghin, reporter Observator: Imaginile au fost filmate duminică dimineaţă exact în acest loc, la 5 kilometri de Poiana Braşov. Nu e prima oară când animalul sălbatic apare pe drumul către staţiunea Poiana Braşov şi de fiecare dată a avut acelaşi comportament. Deloc speriat de zgomotele maşinilor, bicicliştilor sau turiştilor din zonă.

Specialiştii care au văzut imaginile spun că este vorba doar de o lupoaică gestantă care s-a panicat.

Dan Ionescu, conferenţiar: Manifestările noastre, aşa cum s-au întâmplat, cu maşina care a claxonat şi, mă rog, l-au speriat, nu trebuie să aibă loc. Cert este că nu trebuie să ne speriem sub nicio formă. Pentru că lupul, în general, nu atacă omul.

Atât lupul, cât şi biciclistul, au fost văzuţi şi de alţi martori, duminică dimineaţă.

Daniel Ursache, martor: Nu mi s-a părut deloc agresivă, mai mult speriată de zgomote. Probabil nici nu mai ştia pe unde să o ia. Nu ştiu dacă îl fugărea chiar pe el. Mai mult cred că se speria de claxoane.

Nicolas Draga, martor: Eu am convingerea că a fost atacat, deoarece maşina noastră este una electrică şi noi nu am făcut zgomot decât abia în momentul în care lupul se afla undeva la doi metri de biciclist.

Şi turiştii din Poiana Braşov au păreri împărţite. Unii cer sprijin de la autorităţi.

Se estimează că în România trăiesc în jur de 3.000 de lupi, fiind răspândiţi în pădurile montane. Un studiu genetic realizat în Munţii Făgăraş a arătat că populaţia de lupi a început deja să se împerecheze cu cea de câini - un rezultat al prezenţei tot mai mari a oamenilor în habitatul lor natural.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Fii Observator » Mărturia şoferului care l-a filmat pe biciclistul urmărit de lup. "Era extrem, extrem de speriat"