Antena Meniu Search
x

Video Plaja din Saturn, invadată de alge. Turiștii sunt disperați şi spun că autorităţile nu se implică

Plaja din Saturn este invadată de câteva zile de algele marine. Turiştii sunt deranjaţi de prezenţa acestora la mal şi spun că autorităţile nu fac eforturi ca să le adune. Totuşi, biologii marini consideră fenomenul apariţiei algelor drept un semn bun, care arată că Marea Neagră este sănătoasă.

de Redactia Observator

la 11.07.2022, 14:44

Plaja din Saturn este invadată de câteva zile de algele marine. Turiştii sunt deranjaţi de prezenţa acestora la mal şi spun că autorităţile nu fac eforturi ca să le adune.

Florentina via Fii Observator: Stațiunea Saturn, tot weekendul nu au fost curățate algele. Plătim taxă de stațiune pt ce? Un motiv în plus pentru care pleacă românii în alte țări.

Din imaginile primite pe Fii Observator se poate observa cum mai mulţi bărbaţi adună cantităţi însemnate de alge atât din apă, cât şi de plajă. 

Potrivit Administraţiei Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral, fenomenele algale și-au făcut apariția pe litoralul românesc odată cu începerea sezonului cald.

Pe acelaşi subiect

Aceste fenomene sunt naturale și sunt condiționate de numeroși factori cum ar fi: conținutul de nutrienți în apă, turbiditate, curenți de fund, furtuni, temperatura apei, starea generală a ecosistemului, iar mulți dintre acești factori sunt imprevizibili sau depind la rândul lor de alte mecanisme  precum turbiditatea și conținutul de nutrienți sunt influențate în parte de debitul fluviului Dunărea la gurile de vărsare în Marea Neagră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi turiştii sunt nemulţumiţi de prezenţa algelor, cercetătorii de la Institutul Național „Grigore Antipa" susţin că algele din apele românești sunt comestibile şi pot fi folosite la preparea produselor cosmetice şi a medicamentelor. Dar, pentru că sunt lăsate să putrezească pe plajă, România importă din China.

Preţul algelor uscate care sunt vândute în magazine începe de la un euro pentru câteva grame.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Plaja din Saturn, invadată de alge. Turiștii sunt disperați şi spun că autorităţile nu se implică