Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Stațiunea invadată de alge și meduze. Plajele pe care turiştii au ajuns să le evite

Marea Neagră e invadată de alge și meduze. Unele plaje din Constanța sunt pline de vegetaţie marină, mirosul din aer este greu de suportat, iar turiștii nu își mai găsesc curajul să între în apă. Autorităţiile intervin noaptea cu utilaje pentru a curăţa nispul, însă covorul verde de pe litoral se măreşte pe zi ce trece. 

Diana Udrescu
de Diana Udrescu

la 18.07.2024 , 15:24

După ce munți de alge au invadat plajele din Constanța, meduzele și-au făcut și ele apariția pe litoral românesc. Un telespectator ne-a trimis pe Fii Observator imagini în care se observă cum tone de alge zac pe o plajă din Saturn. În buza apei, meduzele moarte plutesc și se lovesc de picioarele turiștilor care mai îndrăznesc să intre în apă pentru a se răcori.

Invazie de alge și meduze pe litoral

Oamenii care au ales să-și petreacă anul acesta concediul pe litoralul românesc se plâng și de mirosul greu şi înţepător lăsat de peștii și crabii morti si încâlciți în tonele de alge.

Vezi și

Pe de altă parte, adminstratorii plajelor fac tot ce le stă în putinţă pentru a menţine nisipul curat. "Le strângem pe mal, le scoatem din apă, ca diseară urmând să vină cei de la Apele Române să le ridice", explică Răzvan Chitan, administrator plajă.

Pe acelaşi subiect

Biologii spun însă că fenomenul de la malul mării este unul normal şi nu reprezintă un pericol pentru turişti. "Vorbim în general de alge verzi, alge care se numesc specii oportuniste şi care profită de aceste condiţii prielnice dezvoltării lor şi mă refer aici la o temperatură ridicată a apei, la o transparenşă potrivită. Ele au fost smulse de pe subtstratul lor natural şi din acestă cauză au ajuns pe ţărm", spune Oana Marin, biolog.

Specialiştii anunţă că  "explozia de alge" va rămâne o problemă la malul mării pe parcursul întregului sezon estival. Doar anul trecut, zeci de mii de tone de plante marine au fost adunate de pe plajele României. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Vă gândiţi să vă întoarceţi din vacanţă din cauza ciclonului de pe litoral?
Observator » Fii Observator » Stațiunea invadată de alge și meduze. Plajele pe care turiştii au ajuns să le evite