Antena Meniu Search
x

Video Un bucureştean a primit 76.000 lei factura la curent. Reacţia ministrului Energiei când a aflat de situaţie

Românii primesc facturi uriaşe, care le ridică deja tensiunea. Numărul reclamaţiilor a explodat, aşa că au început controalele la companiile care furnizează gaze şi energie electrică. În faţa valului de scumpiri, Guvernul promite că va compensa facturile la electricitate.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 15:26

Vezi și

Aproape 76 de mii de lei. E suma de infarct trecută pe factură la energie electrică primită de un bucureştean din Sectorul 3. Şi care ne-a fost trimisă pe Fii Observator. 

Virgil Popescu, ministru Energiei: Mi se pare aberant un bucureștean, probabil într-un apartament...

În acest caz, situaţia s-a rezolvat. Fusese vorba de o eroare de sistem. 

Virgil Popescu, ministru Energiei: E evident o greșeală, problema e de ce se fac aceste greșeli. 

Pe acelaşi subiect

Situaţiile aberante sunt tot mai multe. La un cămin de bătrâni din Ilfov s-a luat brusc curentul pentru că s-a depăşit numărul de kilowaţi din contract. 

Ion Casian, director centru bătrâni: Am persoane care trăiesc printr-un aparat de oxigen. Am cumpărat un generator să avem curent pentru aparatele medicale

Erorile la facturile de curent sunt la ordinea zilei

În Alba, două familii au primit facturi de 11, respectiv 22 de mii de lei la energie electrică. 

Localnic: E o catastrofă. Ne îngroapă de tot, mai ales pe noi pensionarii.

Localnic: Am cu jumătate mai mult. Mă gândesc cu groază ce se va întâmpla în iarnă. 

Au început deja verificările în domeniul energiei. Premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj clar: cei aflaţi în fruntea instituţiilor de control care nu-şi fac treaba vor pleca acasă. La Guvern, a avut loc astăzi o întâlnire în care s-a tranşat problema facturilor umflate. 

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Abaterile repetate ale distribuitorilor, ale furnizorilor care încarcă facturile..ați văzut facturi de 27 de mii sau de 2 mii de lei. Să le sancționăm la nivelul cifrei de afaceri. 

Reclamație la furnizor. E primul lucru pe care trebuie să-l facă. 

Guvernul a anunţat că va compensa facturile la electricitate pentru românii cu venituri sau consum mediu, începând cu 1 noiembrie. S-ar încadra aici peste 10 milioane de români care consumă până în 1.000 de kWh pe an.  Energia nu s-a scumpit doar în România, ci în toată Europa. Margareta Manu, o româncă stabilită în Bologna de 15 ani, plăteşte în jur de 70 de euro la energie electrică, pe două luni. 

Margareta Manu, româncă stabilită în Bologna: În funcţie de salariile de aici mi se pare un cost destul de normal, pentru că eu şi consum destul de mult. 

În Germania, o familie care locuieşte într-un apartament dă în jur de 70 de euro pe lună. Iar în Grecia consumatorii au de plătit o sumă fixă pe an, după care se fac recalculările. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Un bucureştean a primit 76.000 lei factura la curent. Reacţia ministrului Energiei când a aflat de situaţie