Antena Meniu Search
x

Cel puţin şase persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul într-un tren din Germania

Cel puţin şase persoane au fost rănite, după ce un bărbat le-a atacat cu cuţitul într-un tren de pasageri în apropiere de oraşul Aachen, situat în vestul Germaniei. Suspectul a fost reţinut de poliţie. 

de Redactia Observator

la 13.05.2022, 21:42

Cel puţin şase persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul într-un tren din Germania - Profimedia

Mai multe persoane sunt tratate la spital. Herbert Reuel, ministrul de interne al statului  North Rhine-Westphalia, a declarat că şase persoane au fost rănite, printre care şi suspectul. Oficialul susţine că pasagerii au fost atacaţi „fără discriminare și arbitrar”. 

Cel puţin şase persoane au fost rănite

Reuel mai spune că „pe baza a tot ceea ce se ştie până acum”, anchetatorii au crezut că intenția făptuitorului a fost de a face rău cât mai multor oameni. Atacul a avut loc vineri dimineață într-un tren regional de pasageri lângă orașul Aachen. Patru persoane au fost duse la spital, deşi nu aveau răni care să le pună în pericol vieţile. Unele victime prezintă răni la nivelul mâinilor sau a feţei. 

Suspectul este un bărbat de 31 de ani care s-a născut în Irak, deși cetățenia lui rămâne neclară, a declarat Reuel. Ministrul de interne a adăugat că anchetatorii cercetează un posibil motiv extremist în spatele atacului.

Pe acelaşi subiect

În 2017, bărbatul a intrat în atenţia autorităţilor ca fiind o persoană cu un potențial risc de radicalizare religioasă, după ce comportamentul său s-a schimbat considerabil în timpul în care a trăit într-un adăpost pentru refugiați, a spus Reuel. De atunci, însă, nu au mai fost incidente.

Un ofițer de poliție federală, în vârstă de 60 de ani, care se afla întâmplător în tren, a reușit să-l oprească și să-l rețină pe bărbatul suspect cu ajutorul altor doi pasageri, au spus oficialii. La bordul trenului se aflau 270 de pasageri în momentul atacului.

La fața locului au fost trimiși în jur de 200 de polițiști. Autoritățile au închis ruta în timp ce cercetările sunt în desfășurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?

Observator » Stiri externe » Cel puţin şase persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul într-un tren din Germania