Antena Meniu Search
x

Copilotul "aeronavei morții" din Nepal a avut parte de același destin tragic ca soțul ei. Bărbatul a murit într-un accident aviatic, în urmă cu 16 ani

Anju Khatiwada, copilotul "avionului morții" din Nepal, a avut parte de o moarte la indigo cu soțul său. Dipak Pokhrel era copilot în cadrul companiei Yeti Airlines, când a murit într-un accident aviatic, în urmă cu 16 ani. Dispariția sa tragică a inspirat-o pe Anju să urmeze același parcurs profesional.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 11:38

Copilotul de pe "zborul morții" a avut parte de același estin tragic ca soțul ei
Copilotul de pe "zborul morții" a avut parte de același estin tragic ca soțul ei - BBC

„Soțul lui Anju, Dipak Pokhrel, copilot al unui zbor Yeti Airlines, a murit în 2006 într-un accident aviatic în Jumla”, a declarat pentru purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Sudarshan Bartaula, referindu-se la Khatiwada. „S-a pregătit să devină pilot cu banii pe care i-a primit de pe urma asigurării primite după moartea soțulu”.

Pilot cu peste 6.400 de ore de zbor la activ, Khatiwada a efectuat zboruri numeroase pe populara rută turistică din Kathmandu către al doilea oraș ca mărime al țării, Pokhara, potrivit The Guardian.

„Duminică, ea zbura alături de un pilot-instructor, așa cum cere procedura standard a companiei aeriene”, a declarat un oficial Yeti Airlines, care o cunoștea personal pe Khatiwada. 

Autoritățile au găsit cutia neagră a avionului

Aeronava - un turbopropulsor de tip ATR-72 - care a decolat de la Kathmandu, s-a prăbiuşit în timp ce se apropia de aeroportul din Pokhara, cu 72 de persoane la bord. Autorităţile nepaleze au anunţat că 69 de cadavre au fost găsite, în acest stadiu, dar esitimează că nu există ”nicio” speranţă de a găsi supravieţuitori.

Autorităţile au găsit cutia neagră a avionului în care erau 72 de oameni şi înregistrările din cabina piloţilor, care vor face lumină în anchetă. În plus, au audiat şi martorii tragediei, care au povestit că avionul părea scăpat de sub control.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Copilotul "aeronavei morții" din Nepal a avut parte de același destin tragic ca soțul ei. Bărbatul a murit într-un accident aviatic, în urmă cu 16 ani