Antena Meniu Search
x

Galerie foto Una dintre victimele tragediei din Nepal a postat o fotografie cu doar câteva clipe înainte de prăbuşirea aeronavei: "Cel mai bun suflet pe care l-am cunoscut”

Victima accidentului aviatic în Nepal, Elena Banduro, în vârstă de 33 de ani, din Moscova, postase o fotografie pe contul ei de socializare despre viitoarea ei călătorie, cu un mesaj entuziasmat: "Merg în Nepal".

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.01.2023, 18:41

Elena Banduro, în vârstă de 33 de ani, originară din Moscova, era entuziasmată să meargă în Nepal. Viaţa ei s-a sfârşit în doar câteva clipe, după ce avionul s-a prăbuşit la un kilometru şi jumătate înainte de aeroportul din oraşul turistic Pokhara. Avionul, un ATR 72-500, venea din capitala Nepalului, Katmandu. 

Zborul dura doar 30 de minute, iar comandantul, pilot cu 25 de ani de experienţă, îl făcuse de sute de ori fără probleme. La bordul aeronavei Yeti Airlines care a decolat din Kathmandu spre orașul turistic Pokhara se aflau 72 de pasageri și membri ai echipajului. 

Ultima fotografie postată de bloggeriţă înainte de prăbuşirea avionului

Tânăra Elena Banduro era blogger de călătorii şi era entuziasmată să ajungă în Nepal pentru o excperienţă de neuitat. Într-o fotografie postată pe Instagram ea a scris „Merg în Nepal”. Nu a mai ajuns. La scurt timp după ce şi-a anunţat fanii de noua sa vacanţă, aeronava s-a prăbuşit, relatează Mirror.

Pe acelaşi subiect

Rețelele ei de socializare au fost astăzi umplute cu mesaje de condoleanțe și a fost descrisă drept „cel mai strălucitor și mai bun suflet pe care l-am cunoscut”.

Bloggeriţa lucra ca manager social media și călătorea mult. Alţi trei cetăţeni de cetăţenie rusă au murit în accident, pe nume Viktoria Altunina, Yuri Lugin și Viktor Lagin. Anterior, ambasadorul Rusiei în Nepal, Alexei Novikov, a confirmat moartea a patru compatrioți la bordul avionului prăbușit.

„Din păcate, patru cetățeni ai Federației Ruse au murit”, a spus el. „Suntem în contact permanent cu autoritățile nepaleze și vom oferi toată asistența necesară rudelor celor decedaţi”.

Cel puțin 67 oameni au murit în tragedia aviatică din Nepal

Un total de 15 cetăţeni străini se aflau printre cei 72 la bordul aeronavei prăbuşite, inclusiv cinci indieni, patru ruși, doi sud-coreeni și câte unul din Argentina și unul din Franța. Lista de pasageri includea de asemenea un cetățean irlandez, precum și un australian.

Videoclipul cu momentul prăbuşirii aeronavei a fost făcut public, imagini în care se observă cum avionul pierde controlul în aer cu câteva secunde înainte de a se prăbuşi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La locul accidentului a avut loc o explozie, urmată de flăcări uriașe. Potrivit imaginilor, aeronava se inclină brusc în timp ce se apropie de aeroport, lovind pământul în defileul râului Seti, la un kilometru de aeroport. Pilotul a cerut o relocare de la pista alocată 3 la pista 1, care a fost aprobată de aeroport, a spus un purtător de cuvânt al aeroportului, citat de BBC.

„Ne așteptăm să recuperăm mai multe cadavre”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Krishna Bhandari. „Avionul s-a rupt în bucăți.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Una dintre victimele tragediei din Nepal a postat o fotografie cu doar câteva clipe înainte de prăbuşirea aeronavei: "Cel mai bun suflet pe care l-am cunoscut”