Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tabăra de nutriţie, locul în care copiii caută soluţii pentru a slăbi. Ariana: ”Am jurat că o să urmez un stil de viață sănătos”

O problemă mult prea mare la vârste mult prea mici. Copiii sunt din ce în ce mai afectaţi de problemele de greutate, iar în următorii 10 ani, vom ajunge la o jumatate de milion de tineri obezi. O generaţie sub presiune care caută soluţii pentru a slăbi şi a trăi mai sănătos.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 29.11.2021 , 20:09

Ariana: ”Mi-a fost foarte greu până m-am acomodat cu programul de sport și cu orele fixe la care trebuie să fii jos. Am jurat că o să urmez un stil de viață sănătos chiar și după această tabără”. 

E jurământul pe care îl fac toţi copiii la finalul taberei de nutriţie. Trei săptămâni de antrenamente intense, jocuri, lecţii de gătit şi alimentaţie sănătoasă.

Ana: ”Am învățat să mănânc sănătos și să mă mențin”.

Vezi și

Mama Arianei: ”A fost foarte greu la început, cu plâns, cu amenințări că nu mai face și vine acasă. Ea nu a urcat niciodată dealuri. Am văzut ca e o tabăra de nutriție și asta mă interesa cel mai mult, să vină de la altcineva lecțiile astea despre cum mâncăm, cât mâncăm”.

Pe acelaşi subiect

Copiii învață să mănânce corect în tabara de nutriție

Este soluţia la care au ajuns mulţi părinţi care au scăpat greutatea copiilor de sub control. O vacanţă care îi transformă complet. Şi fizic, şi psihic. Drumeţiile, care ajung uneori la 25 de kilometri pe zi, se împletesc cu consilierea emoţională.

Marius Fodoran, fondator tabără de sănătate: ”Psihologul face aplicații colective în care copiii se joacă dar invață despre încrederea în sine și stima de sine. Pare mult pentru ei, dar schimbarile de viața vin cand iesim din zona de confort total. Mai mult de jumătate dintre ei fac în continuare asta și acasa”.

Iar dacă se țin de lecțiile învățate, cu toții au de câștigat. E un drum greu, pe care nu reuşesc să îl ducă singuri. Tentaţiile de sub nasul copiilor sunt adevăratul duşman în lupta cu kilogramele în plus.

Tatăl unui copil supraponderal: ”Tati, îmi dai 3 lei să îmi iau un dulce, să imi iau un suc. Îi dădeam. El a fost și este pofticios, i-au placut dulciurile de mic. Acum i se face poftă, miroase bine prin mall, pe lângă fast-food-uri, că ar vrea să mănânce, că a vazut o reclama la televizor cu noul produs și vrea să îl încerce”

Ca să reuşească să scape de excesul ponderal, medicii propun acelaşi program alimentar pentru toata familia.

Anca Hâncu, director medical clinică nutriție: ”Foarte mult depinde de părinți cum reusesc să aducă un model alimentar corect, dar pentru toata familia, mama impune tonul de obicei”.

Ce pot face părinții pentru a avea copii sănătoși

Primul sfat pentru părinţi este regândirea meniului: cât mai multe fructe şi legume, şi un program fix cu trei mese si doua gustari pe zi.

Pasul următor - sandivişul cumparat de la fast-food trebuie să se transforme într-unul sănătos, pregătit în familie, acasă. La fel şi desertul!

Și mai important, sucurile îndulcite sau energizantele trebuie excluse de pe lista de alimente pentru copii. Ceea ce privim ca pe o dietă - un termen prea dur pentru un copil - trebuie să devină un stil de viaţă sănătos.

Mădălina Iacob, reporter Observator: ”Tinerii de astăzi sunt mai graşi decât părinţii lor, iar viitorul nu sună deloc bine. Dacă legile nu vor fi respectate, iar taxa pe zahăr nu va fi majorată, ca în alte state civilizate, o jumătate de milion de copii vor deveni obezi în următorii zece ani. Este avertizarea specialiștilor pentru Generația sub presune”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Greu de mic » Tabăra de nutriţie, locul în care copiii caută soluţii pentru a slăbi. Ariana: ”Am jurat că o să urmez un stil de viață sănătos”