Antena Meniu Search
x

Anul Porcului de Pământ 2019 aduce iubire, dar şi perioade de ghinion

Numai câteva ore îi despart pe chinezi de Anul Porcului de Pământ! Un nou an al iubirii şi prieteniei, dar şi cu anumite perioade de ghinion. La fel ca la români, seara dintre ani este marcată de superstiţii.

de Redactia Observator

la 05.02.2019, 00:38

Vezi și

Puţin timp îi mai desparte pe chinezi de Anul Porcului de Pământ 2019! Un nou an al iubirii şi prieteniei, dar şi cu anumite perioade de ghinion. La fel ca la români, seara dintre ani este marcată de superstiţii.

Carnea de porc pregătită pe plita încinsă nu trebuie să lipsească de pe masă la intrarea în Anul Porcului de Pământ. În China, fiecare ingredient are o însemnătate specială. De exemplu, oul în care a fost marinată carnea simbolizează fertilitatea, iar crudităţile - longevitatea.

În cele două săptămâni de sărbătoare, chinezii se delectează şi cu pacheţele de primăvară. Se pregătesc din foi de orez, cu umplutură de legume sau de carne. 

La desert se serveşte tang yuan - biluţe din făină de orez, umplute cu pastă de alune, înfăşurate într-o crustă crocantă cu pudră de cocos şi susan. Fiecare preparat de pe masa de Anul Nou este ales cu grijă. 

Ce semnifică fiecare preparat în parte? Sănătate, prosperitate şi prietenie, ne explică bucătarul chinez.

La fel ca românii, şi chinezii consumă peşte în seara de Revelion. Se spune că aduce prosperitate. Pentru a se feri de ghinion, chinezii din ţara noastră  spun că aleg mâncărurile viu colorate -  roşu, portocaliu sau verde. 

În restaurantele cu specific din Bucureşti petrecerea cea mare va avea loc în weekend. 

Anul Porcului de Pământ 2019 aduce flexibilitate, modestie, intuiţie, dar şi instabilitate. Zodiile care vor beneficia de noul an sunt iepurele şi şobolanul, iar oaia şi maimuţa vor avea de suferit. 

Marian Golea, specialist Feng Shui: Prosperitatea va veni în lunile mai şi iunie, alea sunt lunile de prosperitate. Este un an greoi, nu se recomandă să se facă investiţii.

Trecerea în Noul An Chinezesc se va face la 23:04, ora României. Anul Porcului de Pământ 2019 se va încheia pe 24 ianuarie 2020. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Horoscop » Anul Porcului de Pământ 2019 aduce iubire, dar şi perioade de ghinion