Antena Meniu Search
x

Video 120.000 de euro, un bilet pentru o călătorie cu trenul Orient Express. "Fantastic, fabulos, avem șampanie toată ziua"

După doi ani de pauză din cauza pandemiei, celebrul tren Orient Express a ajuns din nou în România. Garnitura de lux a staţionat în această dimineaţă la Sinaia, iar călătorii veniţi din toate colţurile lumii au vizitat Castelul Peleş. Trenul rămâne în Bucureşti peste noapte, iar mâine îşi continuă drumul spre Istanbul.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.08.2022, 20:10

Vezi și

Orient Express a ajuns în Gara Regală din Sinaia puţin după ora 10. 

Ignazio Maxia, coordonator bar: Bine ați venit în vagonul de bar, E cel mai nou vagon din garnitură, e din 1931. Aici avem pianul, avem un pianist care cântă în bar întreaga zi și noaptea, până la ultimul client.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Așa arată unul din barurile de pe Orient Express. Călătorii se pot bucura, aici, de muzică de pian live, de un cocktail sau de o partidă de șah. Următorul vagon e unul dintre vagoanele restaurant din garnitura Orient Express și cam așa arată, pregătit pentru sosirea călătorilor. 

Călătorii celebri şi romanul „Crimă din Orient Express“ de Agatha Christie, a cărui acţiune se petrece aici, au transformat trenul în sinonimul luxului. De altfel, pachetele turistice pentru o singură persoană costă între 5 mii de euro şi 120 de mii de euro. Cel din urmă e prețul pentru apartamentul cu dormitor dublu și baie privată. 

Pe acelaşi subiect

Trenul Orient Express, din nou în România

Călători: Fantastic, fabulos, avem șampanie toată ziua. 

Este (n.r. atmosfera) foarte prietenoasă, foarte elegantă. 

Reporter: De ce ați ales să călătoriți cu Orient Express? 

CălătoriA fost un dar, din partea fratelui, pentru aniversarea de 70 de ani, a mamei mele. Eu o însoțesc. 

Deservirea este ireproșabilă, decorul este superb. 

Trenul compus din 15 vagoane e tractat de două locomotive, pentru a asigura puterea necesară şi stabilitatea energiei electrice din vagoane. Are inclusiv un magazin de bijuterii. Iar experiența este una aparte, inclusiv pentru personal. 

Ștefano Sgambellone, coordonatori stewarzi: Pentru noi, cred, chiar dacă suntem zilnic în tren, fiecare zi e diferită. În fiecare zi e ca în prima zi când ne-am urcat la bordul acestui tren. 

Trei ore şi jumătate a staţionat garnitura în Gara Sinaia, timp în care cei 90 de călători au putut vizita atât staţiunea, cât şi Castelul Peleş. Trenul de lux va pleca mâine din Bucureşti, iar destinaţia finală e Istanbul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » 120.000 de euro, un bilet pentru o călătorie cu trenul Orient Express. "Fantastic, fabulos, avem șampanie toată ziua"