Antena Meniu Search
x

Video 40.000 de lei a adunat austriacul care a mers de la Viena la Reghin, pe jos, pentru a strânge donaţii pentru câinii fără stăpân din România

O călătorie de peste o mie de kilometri, din Viena la Reghin, judeţul Mureş, pentru a strânge donaţii pentru câinii fără stăpân. Este povestea lui Sandor, un austriac cu origini româneşti şi un iubitor de animale care a vrut să ajute la repararea adăpostului din Reghin. În călătorie i s-a alăturat şi cel mai bun prieten.

de Sorin Tanţoş

la 20.06.2021, 21:47

Vezi și
  • Banii strânşi de austriac au ajuns la Primăria Reghin.

Călătoria sa a început pe 4 aprilie, din Viena, iar de atunci a mers pe jos, zilnic, între 20 şi 30 de kilometri. Destinaţia - Reghin. În cei 1300 de kilometri parcurşi, tovarăş de drum i-a fost câinele său, Gyango, adoptat chiar din România.

Sandor Buz: Numele meu este Sandor, el este Gyango. Am mers pe jos din Austria până aici, în Reghin. El era de doi, poate trei ani pe stradă. Era un câine fără stăpân. Şi a mai stat doi ani în adăpost, iar acum este prietenul meu bun.

Sandor este născut în România, dar s-a mutat în Austria când era doar un copil. A decis să facă această călătorie pentru a putea strânge bani din donaţii pentru adăpostul de câini din Reghin. Sandor a fost sprijinit în această poveste şi de o asocaţie pentru protecţia animalelor din Austria.

Banii strânşi de austriac au ajuns la Primăria Reghin

Pe acelaşi subiect

Sandor Buz: Cu aceste donaţii o să facem un program de castrare pentru căţeluşi. Vom ajuta adăpostul, să facem un loc bun pentru căţeluşi. Acesta este planul.

Marion Locker, preşedinte asociaţie: Pentru noi este foarte important să facem proiectele împreună cu localnicii. 

Adoptarea unui câine al străzii înseamnă o a doua şansă la viaţă pentru acesta: "Este o oportunitate foarte frumoasă şi un gest foarte frumos să adopţi. Aş putea să dau bani pe el, pentru că majoritatea căţeilor sunt de vânzare, dar de ce să fac asta când pot să adopt un căţel la fel de frumos şi care are nevoie mai multă de afecţiune".

Sandor şi Gyango au strâns peste 40 de mii de lei din donaţii în decursul călătoriei lor, bani ce au ajuns la Primăria Reghin şi vor fi folosiţi în campanii importante de castrare şi pentru reparaţiile necesare la adăpostul de animale din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » 40.000 de lei a adunat austriacul care a mers de la Viena la Reghin, pe jos, pentru a strânge donaţii pentru câinii fără stăpân din România