Antena Meniu Search
x

Video Un austriac a mers 1.300 de kilometri pe jos ca să strângă bani pentru adăpostul de câini din Reghin

O călătorie de peste o mie de kilometri, din Viena la Reghin, judeţul Mureş, pentru a strânge donaţii pentru câinii fără stăpân. Este povestea lui Şandor, un austriac cu origini româneşti şi un iubitor de animale care a vrut să ajute la repararea adăpostului din Reghin. În călătorie  i s-a alăturat şi cel mai bun prieten.

de Sorin Tanţoş

la 20.06.2021, 09:00

Vezi și

Călătoria sa a început pe 4 aprilie, din Viena, iar de atunci a mers pe jos, zilnic, între 20 şi 30 de kilometri. Destinaţia - Reghin. În cei 1300 de kilometri parcurşi, tovarăş de drum i-a fost câinele său, Gyango, adoptat chiar din România.

Şandor Buz: "Numele meu este Şandor, el este Gyango. Am mers pe jos din Austria până aici, în Reghin. El era de doi, poate trei ani pe stradă. Era un câine fără stăpân. Şi a mai stat doi ani în adăpost, iar acum este prietenul meu bun".

A strâns bani pentru adăpostul de câini din Reghin

Şandor este născut în România, dar s-a mutat în Austria când era doar un copil. A decis să facă această călătorie pentru a putea strânge bani din donaţii pentru adăpostul de câini din Reghin. Şandor a fost sprijinit în această poveste şi de o asocaţie pentru protecţia animalelor din Austria.

Pe acelaşi subiect

Şandor Buz: "Cu aceste donaţii o să facem un program de castrare pentru căţeluşi. Vom ajuta adăpostul, să facem un loc bun pentru căţeluşi. Acesta este planul".

Marion Locker: "Pentru noi este foarte important să facem proiectele împreună cu locanlnicii". 

Adoptarea unui câine al străzii înseamnă o a doua şansă la viaţă pentru acesta.

Şandor şi Gyango au strâns peste 40 de mii de lei din donaţii în decursul călătoriei lor. Bani ce au ajuns la Primăria Reghin şi vor fi folosiţi în campanii importante de castrare şi pentru reparaţiile necesare la adăpostul de animale din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Evenimente » Un austriac a mers 1.300 de kilometri pe jos ca să strângă bani pentru adăpostul de câini din Reghin