Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Adio, cafea cu zahăr! Acum este la modă CAFEAUA CU SARE!

Totul a început când revista britanică Nature a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care arăta că un strop de sare atenuează gustul amar al cafelei, deloc pe placul neofiților. Sarea ar permite în același timp cafelei să își etaleze toate aromele subtile.

de Redactia Observator

la 03.11.2015 , 15:40

 Totul a început când revista britanică Nature a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care arăta că un strop de sare atenuează gustul amar al cafelei, deloc pe placul neofiților. Sarea ar permite în același timp cafelei să își etaleze toate aromele subtile.

Dacă omenirea pare a se împărți în două mari tabere, băutorii de ceai și băutorii de cafea, în cadrul celor din urmă au existat mereu trei grupuri: adepții cafelei negre, cei care apreciază laptele adăugat licorii negre și cei care pun puțin zahăr să atenueze gustul amar. Echilibrul existent a fost însă brusc tulburat de un nou grup: hipsterii care își sărează cafeaua.

Cum tot ce este nou și oarecum ciudat prinde adesea, sarea în cafea a devenit deja o tendință pentru unii inițiați. Nu este însă un obicei cu totul nou, din moment ce ciocolata cu sare sau caramelul cu unt sărat și-au câștigat adepți de o bună perioadă de timp.

Articolul continuă după reclamă

Probabil va trece însă destulă vreme până când în cafenele, între zaharniță și siropul de agave să fie pusă și o solniță.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Adio, cafea cu zahăr! Acum este la modă CAFEAUA CU SARE!