Antena Meniu Search
x

APARIŢIE STRANIE pe cer, noaptea trecută, în Timişoara! Cum explică astronomii români spectaculosul fenomen (VIDEO)

Imagini spactaculoase, noaptea trecută, pe cerul Timişoarei!

Imagini spactaculoase, noaptea trecută, pe cerul Timişoarei! O camera video montată pe bordul unei maşini aflate în trafic a surprins o scenă cel puţin stranie, ce părea să înfăţişeze un corp ceresc prăbuşindu-se.

Potrivit opiniatimisoarei.ro, imaginile au fost surprinse noaptea trecută. Totul durează câteva fracţiuni de secundă. Priviţi mai jos materialul video:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Reprezentanţii Observatorului Astronomic din Timişoara spun însă că ceea ce a surprins camera şoferului nu poate fi prăbuşirea unui meteorit şi nici măcar o stea căzătoare.

"E destul de greu de spus. In prima faza poate fi un efect luminos aparut pe parbrizul masinii. In cazul in care ar fi o stea cazatoare, sa ii spunem asa, ar fi un meteor, o bucata mica de roca sau ceva care intra in atmosfera si arde complet datorita frecarii cu aerul si lasa o dara luminoasa, ei bine, un meteorit lasa o dara mai mare in urma, aici e o dara mica. Aici pare ceva luminos care se mareste si se disperseaza pana la o explozie, fara o dara spectaculoasa, dara e foarte scurta. 

Nu va pot spune cu certitudine ca e o stea cazatoare sau nu. Ca sa fac o analiza corecta e nevoie de mai multe imagini. Pararea mea, 90 la suta e ca e o imagine luminoasa pe parbrizul masinii. La un moment dat, vad doua zone mai imflamate pe linia de lumina. Daca era o stea cazatoare nu erau cele doua zone.

Se observa la secunda 0.06. Se vede ca apare o proeminenta luminoasa spre varful sagetii de lumina si apoi mai apare o galma, ca sa ii spun asa. E clar o dispersie pe sticla parbrizului. Ulterior dispare cu totul sageata, ramane un mic varfulet. Lumina poate juca feste frumoase privirii omului.

Eu va spun ca nu este un corp ceresc. Daca era un meteorit care sa fi suferit o explozie in atmosfera, da, atunci era o chestie interesanta. Eu consider ca e un efect luminos aparut pe parbrizul masinii", a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Remus Boata, sef Observatorul Astronomic Timisoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » APARIŢIE STRANIE pe cer, noaptea trecută, în Timişoara! Cum explică astronomii români spectaculosul fenomen (VIDEO)