Antena Meniu Search
x

Video Arborele lalea s-a împodobit în culorile soarelui. Locul din România unde a prins rădăcini tulipanul, adus tocmai din America de Nord

În Galaţi, natura s-a trezit la viaţă, iar florile se dau în spectacol. Şi nu oricum, ci... în copaci. Vorbim despre arborele lalea, cunoscut şi sub numele de tulipan, care de curând s-a împodobit în culorile soarelui. Deşi a fost adus la noi tocmai din ţara tuturor posibilităților, arborele vechi de decenii, pare că s-a împrietenit foarte bine cu solul nostru, iar acum, în fiecare primăvară, ne uimeşte cu frumuseţea sa. 

de Adrian Obreja

la 18.05.2024 , 09:12

Ne aflăm în Grădina Botanică din Galaţi. Aici, la mare înălţime de sol răsare ceva rar în România -  arborele lalea. Culoarea gălbui cărămizie, dar şi forma florilor amintesc de familiarele lalele. 

Arborele lalea, vedeta Grădinii Botanice

"Arborele lalea face flori după o anumită vârstă, nu în perioada tinereţii, ci un pic mai târziu. Poate să ajungă la dimensiuni impresionante. La noi, în grădina Botanică, are în jur de 7-8 metri înălţime şi e foarte important, pentru cei care îl achiziţionează de pe piaţă, că nu o să înflorească foarte repede", spune Paul Lupoae, directorul Grădinii Botanice din Galaţi.  

Vezi și

A fost adus în Galaţi din America de Nord, în urmă cu mai bine de două decenii, iar de câţiva ani înfloreşte în fiecare primăvară. "S-a adaptat de bine. Solul nu trebuie să unul extrem de bogat în nutrienţi. Deci, e important să fie doar un drenaj. Este deosebit de atractiv, în această perioadă, pentru că în perioada înfloririi, aceste flori superbe în formă de lalea reprezintă o atracţie", explică Paul Lupoae, directorul Grădinii Botanice din Galaţi.  

O atracţie care aduce în fiecare zi sute de turişti, care vor să vadă cu ochii lor minunea de o frumuseţe rară. În România mai există doar câteva exemplare de arbore lalea, însă doar o parte din ele înflorit până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Inedit » Arborele lalea s-a împodobit în culorile soarelui. Locul din România unde a prins rădăcini tulipanul, adus tocmai din America de Nord