Antena Meniu Search
x

Banala ciorbă tradiţională, reinventată cu scoici sau pepene

Ciorba clasică nu prea mai este pe placul românilor, aşa că bucătarii au ţinut pasul. Au înlocuit ciorba de fasole sau pe cea cu afumatură, cu variante exotice.

Vezi și

Se pare că gusturile românilor sunt din ce în ce mai rafinate, mai ales atunci când vine vorba despre alegerile culinare. Ciorba clasică nu prea mai este pe placul românilor, aşa că bucătarii au ţinut pasul. Au înlocuit ciorba de fasole sau pe cea cu afumatură, cu variante exotice.

Scoici şi calamari, în loc de perişoare, şi lapte de cocos, în loc de borş. Sunt ingredientele care aduc savoarea thailandeză  în farfuriile românilor. Doar câteva minute durează prepararea unei supe exotice. 

La fel de rapid se prepară şi supa cu sparanghel şi creveţi. 

În timp ce sparanghelul se sotează, creveţii şi calamarii se călesc în ulei de măsline şi se sting cu vin alb. La final, totul se pasează în blender. 

Cătălin Jernoiu, chef: "Cu toate că românii sunt învăţaţi cu ciroba de văcuţă, de burtă şi supă de pui, sunt şi oameni care apreciază supa cremă de sparanghel, supa cu fructe de mare sau poate să fie cremă de ciuperci."

Pe lângă aromă, timpul  de gătire diferenţiază supele româneşti de cele exotice. 

Henrik Sebok, chef: "Supele normale pe care le găsim aici în România se gătesc într-un timp foarte, foarte lung. Ingredientele devin moi şi iese tot gustul din ele."

Chiar dacă poate dura şi trei ore până când ciorba tradiţională este gata, sunt mulţi care nu ar renunţa la gustul românesc.

Ciorbele româneşti sunt şi cele mai calorice, mai ales atunci când adăugăm smântână din belşug. Nutriţioniştii avertizează: o supă sănătoasă conţine cât mai puţine ingrediente. 

Şerban Damian, nutirţionist: "Este o mare diferenţă între o supă simplă de legume şi o ciorbă în care avem multă carne şi mai adăugăm şi noi grăsime."

Când vine de vorba de supe, doar imaginaţia este limita. Aşa au apărut în meniurile restaurantelor inclusiv supa de brânză, de pepene sau de vişine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Banala ciorbă tradiţională, reinventată cu scoici sau pepene