Antena Meniu Search
x

Video Brăţările create de o româncă fac senzaţie peste hotare. Inspiraţia i-a venit mâncând covrigi de Buzău: "Am cumpărat o pungă, iar ideea s-a format organic"

O româncă stabilită în Marea Britanie a transformat clasicii covrigi de Buzău în adevărate bijuterii. Smaranda Voican a creat cinci brăţări identice cu deliciile buzoniene, care au devenit deja vedete pe reţelele sociale. Doritorii nu au întârziat să apară.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 15.08.2022, 13:31

Vezi și

Ideea Smarandei a pornit de la o amintire din copilărie. În anii ‘90, plimbările cu familia o purtau prin nordul ţării, iar popasurile în Buzău se terminau întotdeauna cu clasicii covrigi pe care îi luau la drum. În 2020, când a terminat studiile de design în Marea Britanie, a fost invitată la un târg din România.

Smaranda Voican, creator de bijuterii: „M-am gândit că ar fi foarte ok să produc ceva care are legătură cu tradiţia locală, cultura. Avea sens, avea sens să vin în ţară, să prezint ceva care chiar are legătură cu România.”

Ideea Smarandei a venit pe neaşteptate

Smaranda Voican, creator de bijuterii: „Am cumpărat la un moment dat o pungă de covrigi de Buzău şi, probabil, stând, mâncându-i, văzându-i, ideea s-a format organic.”

Pe acelaşi subiect

Creatoarea a folosit răşină, pe care a acoperit-o cu un strat de cupru, iar ulterior, brăţările au fost suflate cu aur. Aşa au ieşit spectaculoasele bijuterii. Apoi, a urmat testul publicului, pe care l-a trecut cu brio.

Smaranda Voican, creator de bijuterii: „Reacţia a fost foarte bună. Am avut reacţie locală, de la oameni din UK sau de la oameni din Europa şi de la oameni din industrie şi mesajul a fost înţeles. Până la urmă, cred că foarte mulţi dintre noi, ca şi copii, chiar am făcut inconştient treaba asta, punându-ne covrigi de Buzău pe mână. Deci, practic, a venit şi din ideea asta a jocului, a amintirii, a copilăriei.”

Din cele cinci brăţări extravagante, Smaranda a rămas doar cu trei

Smaranda Voican, creator de bijuterii: „Au fost vândute două, în România.”

Brăţările Smarandei Voican au fost expuse şi în Capitală la Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Inedit » Brăţările create de o româncă fac senzaţie peste hotare. Inspiraţia i-a venit mâncând covrigi de Buzău: "Am cumpărat o pungă, iar ideea s-a format organic"