Antena Meniu Search
x

Profesia, decisă la naştere? Un studiu demonstrează influenţa ordinii în care ne-am născut în alegerea carierei

Ordinea în care ne-am născut în cadrul familiei are un impact semnificativ asupra carierei pe care o vom alege în viitor, arată un studiu. 

Ordinea în care ne-am născut în cadrul familiei are un impact semnificativ asupra carierei pe care o vom alege în viitor, arată un studiu. 

O echipă de cercetători a analizat un eşantion format din 500 cele mai de succes persoane din 11 domenii profesionale diferite.

În urma analizei s-a ajuns la concluzia că ordinea de naştere în familie are un efect semnificativ asupra alegerii carierei.

Din puncte de vedere statistic, primii copii născuţi au mai multe şanse să devină artişti rock, vedete de reality show sau astronauţi.

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor, copiii mijlocii au cu 30% şanse mai multe să devină directori de companii şi  cu 41% să devină atleţi. 

Acest lucru se datorează unor trăsături de personalitate regăsite frecvent la această categorie, între care competitivitatea, flexibilitatea şi diplomaţia.

Unul dintre cei mai de succes oameni ai epocii moderne, Bill Gates, este fiul mijlociu al părinţilor săi.

Capacitatea sa remarcabiă de a gândi în afara şabloanelor şi de a-şi asuma riscuri moderate sunt caracteristici des întâlnite la această categorie de copii.

Primii născuţi au 29% mai multe şanse să ajungă astronauţi. Un exemplu în acest sens este Neil Armstrong, care a fost cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei.

Îm familiile care au între patru şi şase copii, fratele cel mare are 76% mai multe şanse să aleagă o carieră în domeniul investigaţiior.

Copiii singuri la părinţi au 181% şanse să aleagă o carieră din domeniul artistic, datorită trăsăturilor de personalitate perfecţioniste, arată studiul.

Pentru cel mai mic copil al unei familii şansele de a ajunge star rock  sau explorator sunt cu 50% mai mari decât la alţii.

Citeşte şi: Tatuajele pot cauza probleme de sănătate. Ce spun medicii despre influenţa lor asupra organismului

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Inedit » Profesia, decisă la naştere? Un studiu demonstrează influenţa ordinii în care ne-am născut în alegerea carierei