Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Capsulă a timpului" în apele unui lac din SUA. Arheologii au descoperit epava intactă a unei nave de peste 150 de ani

Vânătorii de epave au descoperit rămășițele intacte ale unei goelete care s-a scufundat în Lacul Michigan, unul din cele cinci Mari Lacuri din America de Nord, în 1881. Vasul este într-o stare foarte de conservare încât obiectele personale ale echipajului încă mai pot fi recuperate. Istoricii din Wisconsin, Brendon Baillod și Robert Jaeck, au găsit vasulul vechi de 156 de ani la o adâncime de aproximativ 82 metri, transmite AP.

de Adrian Popovici

la 06.09.2023, 10:40

"Epava se numără printre cele mai bine conservate naufragii din apele Wisconsinului, având cabina încă intactă, care conține bunurile echipajului și echipamentul de punte încă prezente", după cum au transmis istoricii într-un comunicat de presă.

Goeleta de 43 de metri a fost construită la Grand Island, New York, în 1867 de către armatorul William Keefe, și a fost utilizată în principal în comerțul cu cereale între Milwaukee, Chicago și Oswego, New York. Cu toate acestea, în momentul scufundării transporta cărbune. După cum explică istoricii, în naufragiu au fost pierdute "toate bunurile echipajului, alături de câinele căpitanului".

După cum arată consemnările istorice, căpitanul John Higgins, alături de cei opt membrii ai echipajului său, a reușit să supraviețuiască scufundării goeletei și au ajuns pe uscat după ce au plutit 8 ore într-o barcă. După ce au lucrat la găsirea navei în iulie, Baillod și Jaeck și-au raportat descoperirea Societății istorice din Wisconsin, care a aranjat ca situl să fie cercetat cu un vehicul subacvatic care a verificat identitatea navei și a documentat istoric artefactele care se aflau în interior.

Un model tridimensional al navei a fost creat pentru a permite oamenilor să exploreze situl arheologic. Acum, Baillod și Jaeck intenționează să lucreze cu asociația istoricilor din din Wisconsin pentru a pune această epavă în registrul național al SUA al locațiilor cu însemnătate istorică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » "Capsulă a timpului" în apele unui lac din SUA. Arheologii au descoperit epava intactă a unei nave de peste 150 de ani