Antena Meniu Search
x

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții sau măselele. Poate fi semn rău!

Ai visat că îți cad dinții sau te dor? Nu ar trebui să ignori asta. Visele au semnificația lor aparte, iar prin ele subconștientul tău te avertizează.

Diana Udrescu
de Diana Udrescu

la 17.03.2021, 16:02

Visezi că îți cad dinții - istockphoto
  • Îți este teamă să nu pierzi o persoană dragă
  • Ultima vizită la stomatolog te-a speriat prea tare

Visele în care dinții sau maselele ne cad sau ne dor par a fi tot mai des întâlnite. Starea noastră de spirit pe care o avem după un astfel de vis nu este una întocmai îmbucurătoare.

Specialiștii vin cu explicații și ne ajută să întelegem care este semnificația unui astfel de vis.

Interpretarea visului în care îți cad dinții sau măselele

Dinții joacă un rol important în aspectul nostru fizic și pot fi catalogați drept o armă bună atunci când vrem să cucerim pe cineva cu zâmbetul nostru. Visele în care dinții ne cad sunt tot mai comune, dar semnificația lor nu este una pozitivă. 

Nu îți place cum arăți, iar aspectul tău fizic te nemulțumește complet. Vrei să schimbi ceva dar nu știi cu ce să începi. Chiar dacă ignori aceste lucruri simple și mărunte, subconștintul tău are grijă să îți reamintească, fie și prin vise, că nu ți-ai reglat conturile cu nemulțumirile pe care le ai la adresa ta. Fă-ți mai mult timp pentru tine!

Gândul că îmbătrânești poate fi o altă cauză care poate declanșa un astfel de vis. Ideea că dantura ta nu va mai fi la fel și că o vei pierde din cauza bătrâneții te îngrijorează foarte tare. 

Un membru al familiei tale are probleme de sănătate, iar visele tale încep să reflecte îngrijorarea și teama de a nu-l pierde. 

Problemele financiare care îți tot dau bătăi de cap pot apărea în visele tale sub diverse forme. Ești stresat pentru că nu ai destule economii și pierzi bani în fiecare zi, iar asta se manifestă în vis tot ca o pierdere. 

De asemenea, o vizită neplăcută la stomatolog te poată lasă cu traume ascunse în subconștient. Ai simțit prea multă durere, a durat prea mult o procedură sau ai aflat că ai mai multe probleme dentare decât credeai, toate astea au dus la o stare de panică și ți-e frică să nu-ti pierzi dantura. 

Pierderea dinților în vis mai poate reflecta și teama de a pierde pe cineva drag, de a rămâne singur sau de a întâmpina probleme de sănătate.

Semnificații generale și psihologice

Medicii spun că visul în care îți cad dinții sau maselele arată că te îngrijorează ceva, că vei face o schimbare sau că suferi de anxietate. Pierderea lor reflectă teama pe care o simte o persoană.

Durerea de dinți din vise este asociată cu o mustrare interioară. Aceasta poate fi privită ca și un avertisment care ne atrage atenția că am făcut ceva greșit sau poate fi ceva cu care conștiința noastră nu poate fi de acord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții sau măselele. Poate fi semn rău!