Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cel mai bătrân câine din lume are 21 de ani. A intrat în Cartea Recordurilor. Care este secretul longevităţii sale

Când Gisela Shore a decis să adopte un câine habar nu avea că 21 de ani mai târziu, Guinness World Records îl va proclama pe patrupedul ei, denumit Toby Keith „cel mai bătrân câine din lume”. Tânăra știa doar că micuţul – aflat într-o cutie de carton – are nevoie de un cămin primitor şi iubitor. Toby Keith trăiește cea mai bună viață alături de stăpâna sa în Greenacres, Florida.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.04.2022, 09:48

Un cuplu în vârstă contactase organizația non-profit Peggy Adams Animal Rescue League din West Palm Beach, Florida, pentru a preda cățelul din rasa Chihuahua. Shore, care se oferise să lucreze voluntar pentru organizație, s-a dus la casa lor pentru a evalua situația și a încerca să găsească o modalitate prin care să îi convingă pe oameni să păstreze animalul de companie.

„Femeia mi-a spus că stă foarte prost cu sănătatea și că pur și simplu nu poate avea grijă de cățeluș. Soțul ei tocmai fusese diagnosticat cu cancer”, a declarat Shore, în vârstă de 54 de ani, pentru TODAY. „Era prea copleșită. Ea avea cățelușul într-o cutie și el era micuț, poate 2 kilograme maxim. După ce i-am auzit povestea, i-am spus: ‘OK, îl voi lua’. Așa că l-am luat – și a fost dragoste la prima vedere.”

Shore a adoptat în cele din urmă puiul pe care l-a redenumit TobyKeith – este o fană a muzicianului și, de asemenea, s-a gândit că ar fi amuzant ca un câine să poarte numele unui personaj în opoziţie cu el când vine vorba de kilograme. Patrupedul i-a fost alături mai bine de două decenii. Au trecut împreună prin momente bune şi rele, inclusiv un divorţ şi, din fericire, o nouă căsătorie.

TobyKeith se înţelege cu toţi căţeluşii pe care Shore îi îngrijeşte pentru Peggy Adams Animal Rescue League – peste 150 de animale de companie până acum – precum și cu alți membri ai familiei, inclusiv cu soțul stăpânei sale, Bill. Familia a salvat de asemenea alţi doi câini – Lala şi Luna şi au în grijă şi papagalii Coco şi Coqui, care au învăţat să vorbească şi îi strigă de fiecare dată prin casă.

Pe acelaşi subiect

„Îl numesc bodyguardul meu. El este mereu cu mine”, a spus femeia.

Cum a fost sărbătorită aniversarea de 21 de ani a căţeluşului

Deși TobyKeith a ajuns la vârsta legală pentru consumul de alcool în America, glumeşte stăpâna, de ziua lui nu a primit permisiunea de a gusta din vreo licoare, mai ales că alcoolul este toxic pentru animale. Totuşi, evenimentul fericit a fost sărbătorit cu gustarea sa prefeată – o brioşă cu morcovi, dar şi o baie şi pedichiură înainte de o plimbare cu maşina.

„Îi plac plimbările cu mașina, așa că așa am sărbătorit”, a spus Shore.

Au sărbătorit din nou câteva luni mai târziu, când Guinness World Records l-a numit pe TobyKeith cel mai bătrân câine din lume. A primit chiar și un certificat înrămat pentru a-i recunoaște titlul.

„Chiar și familia mea este șocată de cât de bine arată din punct de vedere fizic”, a spus Shore. „Arată ca un câine de 10 ani.”

În mod remarcabil, TobyKeith are încă toți dinții. A fost recent diagnosticat cu boală de inimă din cauza vârstei sale înaintate, așa că ia medicamente pentru a o gestiona, dar în rest este sănătos.

Cum îl menţine în formă stăpâna sa

Deci, care este cheia pentru a ajuta un câine să trăiască o viață lungă și sănătoasă? Shore – care a avut și un cockapoo pe nume Lucy până la 18 ani – spune că rețeta secretă include îngrijire veterinară de calitate, o dietă sănătoasă pentru a menține o greutate sănătoasă, exerciții fizice, genetică, noroc – și, desigur, multă dragoste. Aceasta îl hrăneşte cu crochete speciale pentru câini vârstnici de talie mică, pe care le amestecă cu piure de legume, deoarece un medic veterinar i-a sugerat cu ani în urmă să includă legume precum morcovii în dieta lui. A subliniat importanța vizitelor regulate la veterinar pentru a dezvolta planuri de hrănire și alte strategii de îngrijire pentru a ajuta animalele de companie să trăiască mai mult. De exemplu, ea nu lasă niciodată hrana animalelor sale pentru a se hrăni singuri pe parcursul zilei. În schimb le oferă mese regulate şi se asigură că ştie exact ce şi cât mănâncă fiecare.

„Dacă oamenii vor vorbi despre TobyKeith, sper că ar putea determina pe cineva să se ocupe de adopție – sau să se uite la câinii lor și să spună: ‘Doamne, câinele meu este poate puțin supraponderal și trebuie să-l pun la dietă și să-i ofer tipul potrivit de hrană, astfel încât să trăiască puțin mai mult’”, a spus femeia.

Animalele de la adăpost pot trăi o viață lungă și sănătoasă

Longevitatea patrupedului evidențiază, de asemenea, faptul că animalele de la adăpost pot trăi o viață lungă și sănătoasă – și rolul crucial al celor care adoptă este de a le oferi această șansă, potrivit Rich Anderson, CEO și director executiv al Peggy Adams Animal Rescue League.

Suntem încântaţi că TobyKeith a devenit o imagine şi aduce mai multă atenție salvării animalelor care se află în adăposturi şi care au nevoie de noi case”, a spus el pentru TODAY. S-a dovedit a fi un purtător de cuvânt al tuturor animalelor din adăpostul din țară.”

El a spus că este o concepție greșită că toate animalele din adăpost sunt „stricate” sau bolnave. Adesea, la fel ca TobyKeith, ajung în adăposturi fără nicio vină a lor, cum ar fi atunci când oamenii se confruntă cu dificultăți financiare, probleme de sănătate sau schimbări în viață, cum ar fi divorțul.

Peste 1.000 de asistente voluntare precum Gisela Shore ajută organizația să salveze peste 7.000 de animale de companie fără adăpost în fiecare an.

„TobyKeith reflectă cu adevărat importanța caselor de plasament pentru animale, a spus el. „Avem atât de mult spațiu în adăposturi pentru a avea grijă de animalele pierdute și abandonate, iar adăposturile ne permit să ne extindem și să salvăm mai multe vieți.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Cel mai bătrân câine din lume are 21 de ani. A intrat în Cartea Recordurilor. Care este secretul longevităţii sale