Antena Meniu Search
x

Consumul de NUCI înjumătățește riscul apariției maladiei Alzheimer

Legumele cu frunze verzi, vinul, nucile, peştele şi uleiul de măsline se numără printre alimentele care înjumătăţesc riscul de instalare a maladiei Alzheimer, încetinind procesul de degenerare a creierului

Legumele cu frunze verzi, vinul, nucile, peştele şi uleiul de măsline se numără printre alimentele care înjumătăţesc riscul de instalare a maladiei Alzheimer, încetinind procesul de degenerare a creierului. 

O nouă dietă creată de specialiştii în sănătatea creierului poate scădea cu peste 50% riscul de a dezvolta maladia Alzheimer, potrivit unui nou studiu. Specialiştii spun că această dietă are efecte benefice chiar şi dacă nu este urmată cu meticulozitate.

Dieta include trei porţii de cereale integrale consumate zilnic, alături de o salată şi o porţie de legume, ulei de măsline şi un pahar cu vin.

Potrivit Mediafax, persoanele care au urmat strict această dietă au prezentat cu 53% mai puţine riscuri de a dezvolta maladia Alzheimer, iar cei care nu au respectat-o în totalitate au prezentat cu 35% mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Consumul de NUCI înjumătățește riscul apariției maladiei Alzheimer