Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum sa ai un living modern si confortabil?

Designul modern în zilele noastre predomină în majoritatea locuințelor, deoarece este mai adaptat unei vieți active și mai simplu de conceput decât alte stiluri. Un living modern este un living cu decorare minimalistă, în care se aplică pe deplin ideea de „less is more”.

de Redactia Observator

la 03.10.2018 , 15:12

Designul modern în zilele noastre predomină în majoritatea locuințelor, deoarece este mai adaptat unei vieți active și mai simplu de conceput decât alte stiluri. Un living modern este un living cu decorare minimalistă, în care se aplică pe deplin ideea de „less is more”. Caracteristicile de bază ale acestui stil de amenajare interioară sunt simplitatea și funcționalitatea, care sunt reflectate de aproape toate aspectele și în toate părțile interiorului.

Esența stilului modern constă în utilizarea formelor geometrice de bază, a liniilor simple și drepte, situându-se undeva la mijloc între stilul minimalist și cel contemporan, împrumutând din aspectul aerisit al spațiilor minimaliste și căldura celor contemporane. Rezultatul unei amenajări moderne este întotdeauna un ambient aerisit, prietenos și proaspăt în care oricine se poate simți bine.

Trăsături și elemente de bază pentru stilul modern

Articolul continuă după reclamă

Amenajarea unui living modern implică utilizarea unui mobilier cât mai simplu, din materiale ușoare, moderne sau nonconformiste cu elemente decorative puține și simple. Spre deosebire de stilul clasic, care este dominat de simetrie și proporții, stilul modern este asimetric, fapt care este reflectat de organizarea spațiului și de designul mobilierului.

În plus, este o amenajare ușor de realizat, având nevoie doar de câteva idei de design, un mobilier cât mai simplu și o schemă de culori adecvată. Datorită simplității și lipsei elementelor decorative, interioarele decorate în acest stil sunt ideale pentru spațiile mici.

  • Culorile care predomină interiorul sunt în mare parte bazate pe tonuri neutre, precum negru, gri, bej sau alb, dar și accente de culori vibrante, precum roșu, galben strălucitor, verde fistic sau turquoise Este foarte important să se păstreze proporția în momentul alegerii culorilor pentru o amenajare modernă. Canapelele în culori îndrăznețe sunt cu adevărat vedetele unui living modern.

  • Mobilierul modern este de obicei unul modular, multifuncțional și adaptabil oricărui spațiu, fiind definit prin linii simple, asimetrice și suprafețe netede și compacte, lipsite de ornamente. Marea majoritate a corpurilor sunt suspendate și dispuse pe orizontală. Rafturile în linii drepte, însă organizate fără considerație pentru echilibru, sunt o parte integrată în interiorul modern.

  • Pentru a evita aglomerarea, scaunele/fotoliile și eventual măsuța de cafea, includ și spații de depozitare. Fiecare obiect decorativ pe care te decizi să îl folosești în living trebuie să aibă semnificație și utilitate.

  • Cele mai utilizate materiale în realizarea mobilierului modern sunt PAL-ul și în special MDF-ul, care datorită proprietăților sale și nenumăratelor posibilități de prelucrare, este preferat de designeri pentru a obține acele suprafețe curate și foarte bine definite, mate sau lucioase, în culori uni sau finisaje care imită fibra lemnoasă uniformă.

  • Țesăturile pe care le regăsim în amenajările moderne sunt bumbacul, lâna, inul, mătasea și pielea. Nici acestea nu sunt folosite în exces ci doar unde este strict necesar, pentru a evita monotonia.

  • Stilul modern respinge orice idee de covor din cauza suprafețelor drepte și dure, care îi sunt caracteristice. Materialele preferate pentru pardoseală sunt lemnul natur (arțar sau frasin) sau lemn de culoare închisă (wenge), piatra naturală, granitul, betonul aparent.

  • Decorațiunile în stilul modern, au același rol de a completa ambientul fără să-l încarce și trebuie alese după principiul puține dar de efect. Materialele preferate sunt metalele precum cromul, nichelul și inoxul, urmate de sticlă, ceramică, lemn și policarbonat.

  • Stilul modern implică simplitate în fiecare element decorativ, inclusiv mobilierul care de multe ori este creat din metal și sticlă. Sticla devine în 2018 unul dintre materialele de bază în designul modern datorită numeroaselor sale atuuri, cel mai important fiind faptul că amplifică lumina naturală, dând naștere unui decor luminos și pozitiv. Această caracteristică face ca obiectele de decor sau elementele arhitecturale din sticlă să fie foarte potrivite pentru spațiile mici, precum apartamentele de bloc, pe care le transformă în locuri mai luminoase, mai spațioase și mai moderne. Sticla este un material versatil care poate fi folosit în diverse elemente din locuință, de la pereți, cabine de duș sau balustrade de scări, până la măsuțe de cafea, mese de dining, lămpi, tăvi, vaze...

Cum poți să faci un living modern mai confortabil

Cum livingul este încăperea în care familia petrece cel mai mult timp împreună, dar și locul în care îți primești oaspeții, acest spațiu merită toata atenția pentru a-l transforma într-unul pe cât de atrăgător pe atât de confortabil.

  • În living, piesa de mobilier responsabilă cu confortul este canapeaua. Acesteia ii revine provocarea utilizării spațiului din cameră astfel încât să maximizeze confortul tău. Forma, liniile, șezutul și pernele sale contribuie la atingerea acestui scop. O canapea masivă, moale și adâncă te va ajuta să te relaxezi, îți va face dimineața mai bună iar seara te va ajuta să uiți de stresul zilei în timp ce stai de vorbă cu familia, te uiți la televizor sau citești o carte.

Dacă vrei să aduci confortul la un alt nivel, adu în centrul livingului tău o canapea vedetă cu funcții speciale și un design deosebit. Este vorba de confortabilele canapele recliner care permit un confort excelent datorită faptului ca poți să îți întinzi picioarele într-o poziție confortabilă atunci când te odihnești, citești sau privești la televizor, cu ajutorul unei componente care se ridică de la baza canapelei. În funcție de modelul ales, ridicarea recliner-ului se poate face mecanic cu ajutorul unui buton sau a unei pârghii, sau electric.

  • Amenajarea de tip open space câștigă tot mai mult teren pentru că propune un design modern și o abordare comodă. Este un design foarte practic, care structurează întreaga locuință și îi conferă fluiditate prin întrepătrunderea zonelor cu destinații diferite. În același timp este stilul arhitectural cel mai potrivit pentru a exploata spațiile mici cât mai bine, dar și o alegere asumată pentru a grupa mai ușor întreaga familie într-un spațiu comun pentru gătit și pentru socializare.

  • O măsuță de cafea cu o formă deosebită în centrul livingului completează ambientul și este, de multe ori, amprenta care îți personalizează locuința. Este aproape ultima piesă pe care o alegi când îți amenajezi livingul, dar este importantă pentru confortul tău și pentru zilele când vin prietenii în vizită. O măsuță de cafea din sticlă va da senzația de spațiu și nu va aglomera vizual.

  • Chiar dacă stilul modern este fără covoare, poți face și unele excepții, important este confortul tău. Un covor moale și pufos va completa senzația de confort din zona de socializare-ședere a livingului, adică canapea, masuță de cafea cu sau fără fotolii.

  • Un living ideal are neapărată nevoie de o zonă de relaxare unde să te așezi la sfârșitul unei zile istovitoare, deci de un fotoliu adânc unde să te cuibărești cu sau fară un otoman pe care eventual să îți ridici piciorușele obosite. În cazul în care în living canapeaua este dintre modelele de canapele recliner https://www.acaju.ro/canapele-recliner/ probabil că nu ai neapărat nevoie, dar dacă nu, alege un fotoliu recliner, care este tot ce se poate spera în materie de relaxare și confort. Fotoliul poate fi și pata de culoare din designul unui living, mai ales dacă alegi unul într-o culoare puternică și o textură catifelată.

  • Atmosfera caldă și de poveste pe care o crează imaginea unui șemineu este un fel de apogeul al confortului contemporan într-o locuință. Construit din diverse materiale, de la piatră la caramidă, marmură sau chiar sticlă, șemineul poate fi integrat cu ușurință în orice stil de amenajare. Dacă până acum era destul de complicat să îți pui șemineu în living dacă nu stăteai la casă, acum există numeroase modele de șeminee cochete și elegante, pe care le poți amplasa fără nicio problema în orice cameră de zi. De exemplu pentru un living mic de bloc unde nu ar arăta bine un șemineu clasic, acesta poate fi înlocuit de unul din sticlă, încrustat într-un perete și care să funcționeze pe bază de gaz.

  • Iluminatul are o importanță majoră în amenajarea unui living primitor. Este de preferat o lumină caldă și difuză asigurată de aplice, poziționate în diferite puncte din încăpere. Un frumos lampadar suspendat va lumina camera în ocazii importante precum petrecerile în familie sau cu prietenii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Cum sa ai un living modern si confortabil?