Antena Meniu Search
x

Deliciul gospodinelor! Cel mai îndrăgit desert de post: COLȚUNAȘI cu vișine

Suntem în Postul Sfintei Maria iar o rețetă de post este binevenită pentru întreaga familie

Suntem în Postul Sfintei Maria iar o rețetă de post este binevenită pentru întreaga familie

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 300 grame de făină albă de calitate superioară, atent filtrată
  • 500 grame de vişine fără sâmburi
  • 100 grame de zahăr
  • 2 linguriţe de sare

Metodă de preparare:

  • scoate vişinele din frigider și lasă să curgă zeama într-un vas;
  • adaugă făină într-un bol, apoi toarnă sare şi apă, puţin câte puţin, până aduni aluatul cum trebuie;
  • împarte aluatul în două cercuri şi lasă-le deoparte 10 minute;
  • din fiecare cerculeţ de aluat întinde câte o foaie de maxim 2 cm grosime;
  • taie aluatul în pătratele mici;
  • amestecă vişinele cu 2 linguri de făină şi alte 2 linguri de zahăr;
  • pune în mijlocul fiecărui colţunaş 2-3 vişine;
  • prinde colţurile pătratului şi formează astfel colţunaşul;
  • fierbe 3-4 litri de apă cu puţină sare în care adaugi apoi colţunaşii;
  • când sunt gata, scoate-i din oală cu ajutorul unei spatule.

Poftă bună!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Deliciul gospodinelor! Cel mai îndrăgit desert de post: COLȚUNAȘI cu vișine