Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Deliciul gospodinelor! Cel mai îndrăgit desert de post: COLȚUNAȘI cu vișine

Suntem în Postul Sfintei Maria iar o rețetă de post este binevenită pentru întreaga familie

de Redactia Observator

la 05.08.2015 , 12:03

Suntem în Postul Sfintei Maria iar o rețetă de post este binevenită pentru întreaga familie

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 300 grame de făină albă de calitate superioară, atent filtrată
  • 500 grame de vişine fără sâmburi
  • 100 grame de zahăr
  • 2 linguriţe de sare
Articolul continuă după reclamă

Metodă de preparare:

  • scoate vişinele din frigider și lasă să curgă zeama într-un vas;
  • adaugă făină într-un bol, apoi toarnă sare şi apă, puţin câte puţin, până aduni aluatul cum trebuie;
  • împarte aluatul în două cercuri şi lasă-le deoparte 10 minute;
  • din fiecare cerculeţ de aluat întinde câte o foaie de maxim 2 cm grosime;
  • taie aluatul în pătratele mici;
  • amestecă vişinele cu 2 linguri de făină şi alte 2 linguri de zahăr;
  • pune în mijlocul fiecărui colţunaş 2-3 vişine;
  • prinde colţurile pătratului şi formează astfel colţunaşul;
  • fierbe 3-4 litri de apă cu puţină sare în care adaugi apoi colţunaşii;
  • când sunt gata, scoate-i din oală cu ajutorul unei spatule.

Poftă bună!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » Deliciul gospodinelor! Cel mai îndrăgit desert de post: COLȚUNAȘI cu vișine