Deliciul gospodinelor! Cel mai îndrăgit desert de post: COLȚUNAȘI cu vișine
Suntem în Postul Sfintei Maria iar o rețetă de post este binevenită pentru întreaga familie
Suntem în Postul Sfintei Maria iar o rețetă de post este binevenită pentru întreaga familie
Iată de ce ingrediente ai nevoie:
- 300 grame de făină albă de calitate superioară, atent filtrată
- 500 grame de vişine fără sâmburi
- 100 grame de zahăr
- 2 linguriţe de sare
Articolul continuă după reclamă
Metodă de preparare:
- scoate vişinele din frigider și lasă să curgă zeama într-un vas;
- adaugă făină într-un bol, apoi toarnă sare şi apă, puţin câte puţin, până aduni aluatul cum trebuie;
- împarte aluatul în două cercuri şi lasă-le deoparte 10 minute;
- din fiecare cerculeţ de aluat întinde câte o foaie de maxim 2 cm grosime;
- taie aluatul în pătratele mici;
- amestecă vişinele cu 2 linguri de făină şi alte 2 linguri de zahăr;
- pune în mijlocul fiecărui colţunaş 2-3 vişine;
- prinde colţurile pătratului şi formează astfel colţunaşul;
- fierbe 3-4 litri de apă cu puţină sare în care adaugi apoi colţunaşii;
- când sunt gata, scoate-i din oală cu ajutorul unei spatule.
Poftă bună!
Comentarii
Întrebarea zilei
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰