Antena Meniu Search
x

Descoperirea uimitoare făcută de o fetiță de 9 ani, pe o plajă din SUA: "Se întâmplă o dată-n viaţă"

O fetiță de 9 ani a găsit un dinte al unei specii antice de rechin, Otodus megalodon, dispărută cu 3,5 milioane de ani în urmă.

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 10:02

Molly Sampson, în vârstă de nouă ani, era la Calvert Beach din Maryland când a făcut descoperirea uimitoare: un dinte care aparține unei specii de rechin numită  Otodus megalodon, acum dispărută. Administratorul unui muzeu a numit-o „Se întâmplă o dată-n viaţă”, potrivit BBC.

Megalodonul a fost cel mai mare rechin din lume

Megalodonul, care vine din greaca veche și înseamnă "dinte mare", a trăit în mările din întreaga lume până când a dispărut cu cel putin 3,5 milioane de ani în urmă. Cu o lungime care putea să depășească 20 de metri, specia nu a fost doar cel mai mare rechin din lume, ci și unul dintre cei mai mari pești care au existat vreodată. Dintele găsit de Molly avea 13 centimetri lungime, la fel de mare cât mâna ei, potrivit mamei ei, Alicia Sampson, care a împărtășit descoperirea micuței pe Facebook.

Alicia a scris că fiicele ei, Molly și Natalie, doreau „să meargă la vânătoare de dinți de rechin ca niște profesioniști” . Imediat după ce au luat  masa de Crăciun, micuțele au mers pe plajele din  apropierea Calvert Cliffs împreună cu părinții, Alicia și Bruce. „Mi-a spus că se plimba în apa adâncă până la genunchi când l-a văzut și s-a scufundat să-l ia”, a spus Alicia despre descoperirea fiicei sale. 

Soțul ei a vânat fosile în zonă încă de când era copil, iar Molly a găsit peste 400 de dinți mult mai mici, a spus ea, dar niciuna nu a mai întâlnit vreodată un dinte atât de mare. Familia a dus dintele la Muzeul Marin Calvert, al cărui departament de paleontologie a confirmat identitatea rechinului și l-a felicitat pe „viitorul paleontolog” pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Descoperirea uimitoare făcută de o fetiță de 9 ani, pe o plajă din SUA: "Se întâmplă o dată-n viaţă"