Antena Meniu Search
x

Dovlecei ca nişte şerpi încolăciţi în Maramureş. Pot atinge 2 metri, iar gospodinele gătesc din ei zile la rând

Într-o grădina de legume din Maramureş, dovleceii arată ciudat, ca nişte şerpi uriaşe furişaţi printre frunze! Iar dimensiunile lor sunt impresionante. Un singur dovlecel poate ajunge şi la doi metri lungime, iar gospodinele gătesc din el trei zile la rând.

Vezi și

Într-o grădina de legume din Maramureş, dovleceii arată ciudat, ca nişte şerpi uriaşe furişaţi printre frunze! Iar dimensiunile lor sunt impresionante. Un singur dovlecel poate ajunge şi la doi metri lungime, iar gospodinele gătesc din el trei zile la rând. Sunt un soi special, adus din străinătate, însă dimensiunile gigantice se datorează schimbărilor bruşte ale vremii. 

Această este o legumă uriaşă care a răsărit în curtea unei femei din Satul Nou de Sus. Curioasă să vadă cum arată soiul "dovlecei la metru", Irina Florian a pus câteva seminţe. Grădina ei este invadată acum de şerpi încolăciţi printre frunze.

Calitatea legumelor rămâne la fel de bună, spun specialiştii. O confirmă şi vecinii Irinei, care au gustat din dovleceii primiţi de la ea.

Dovlecelul poate fi gătit în cele mai variate feluri: în supe, pane, prăjit sau la grătar. Şi este foarte bogat în vitamine şi minerale: doar trei sute de grame de dovlecei asigură necesarul zilnic de fosfor şi de potasiu, dar şi jumătate din necesarul zilnic de magneziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Dovlecei ca nişte şerpi încolăciţi în Maramureş. Pot atinge 2 metri, iar gospodinele gătesc din ei zile la rând