Antena Meniu Search
x

După ce s-a plâns tot zborul de dureri de cap din cauza turbulențelor, un bărbat de 46 de ani s-a trezit și înțepat de un scorpion în avionul spre Franța

Când ai o zi proastă, o ai până la final. Asta pare să fi simțit și un bărbat de 46 de ani. Aflat într-un zbor pe ruta Dakar-Nantes, senegalezul de 46 de ani s-a plâns tot zborul de dureri de cap din cauza turbulențelor.

de Monica Palade

la 27.02.2023, 18:19

După ce s-a plâns tot zborul de dureri de cap din cauza turbulențelor, un bărbat de 46 de ani s-a trezit și înțepat de un scorpion în avionul spre Franța - Profimedia

Când a vrut să își ia un medicament din geantă, omul a fost înțepat și de scorpion. Norocul său a fost că la bord se afla un biolog, care i-a acordat primul ajutor.

Și cu dureri de cap, și înțepat de scorpion

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază. Aflat în avion cu destinația Nantes, Xavier a avut mai întâi dureri de cap din cauza turbulențelor, așa că a vârât mâna în rucsac pentru a lua niște medicamente, când a simțit o „înțepătură violentă pe un deget”, conform cuvintelor tatălui său vitreg, Loïc. Iar vinovatul s-a făcut un scorpion, informează Le Parisien.

Cu dureri insuportabile la braț, bărbatului i s-a luat tensiunea arterială, care îi crescuse exagerat, mai mult din cauza panicii. Biologul aflat la bord îi acordă primul ajutor, îi dă un antiinflamator și un analgezic. „În astfel de circumstanțe, la fel de mult ca veninul scorpionului, deseori șocul cardiac poate fi extrem de grav pentru persoanele fragile sau în vârstă”, a explicat salvatorul.

La arterizare, bărbatul a fost transferat la spitalul universitar pentru examinări suplimentare. Scorpionul a fost predat asociației INF-Faune, specializată în protecția faunei sălbatice. Compania precizează că înțepătura din specia din care face parte nu este periculoasă pentru o persoană tânără, dar poate fi fatală pentru un copil sau o persoană în vârstă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » După ce s-a plâns tot zborul de dureri de cap din cauza turbulențelor, un bărbat de 46 de ani s-a trezit și înțepat de un scorpion în avionul spre Franța