Fasolea cu ciolan, prima alegere a românilor de 1 Decembrie
Masa populară de 1 decembrie e o tradiţie. Fasolea cu ciolan a fost prima alegere a românilor, care au ieşit în oraş să mănânce preparate la ceaun. Pastrama şi sarmalele fac şi ele parte din meniul de sărbătoare.
Masa populară de 1 decembrie e o tradiţie. Fasolea cu ciolan a fost prima alegere a românilor, care au ieşit în oraş să mănânce preparate la ceaun. Pastrama şi sarmalele fac şi ele parte din meniul de sărbătoare.
Românii au rămas la fel de patrioţi de 1 decembrie. Parade, defilare, tricolor şi... mâncare. Astăzi, mai mult ca oricând, fasolea cu ciolan a fost prima alegere pentru oricine a ieşit din casă şi, cu tot frigul, a ajuns la tîrgurile tradiţionale.
În Piaţa Constituţiei, tradiţia a venit din toată ţara. Şi, fiecare bucătar a avut reţeta lui.
Sărmăluţele, cârnăciorii, pastrama de porc şi varza călită n-au stat nici ele prea mult în ceaune. Mai ales că au fost servite lângă o porţie de mămăliguţă.
Şi dacă mâncarea, oricît de fierbinte, nu a reuşit să-i încălzească, vinul fiert a fost următoarea... variantă. La 5 lei paharul.
Pentru cine a putut mânca pe săturate, meniul s-a încheiat perfect cu plăcinte moldovenesti sau cu un cozonac cu nucă!
45 de lei costă kilogramul de cozonac şi 9 lei o plăcintă. Turiştii străini au gustat din fiecare. Sau măcar au încercat. Cine n-a reuşit, se va întoarce mâine. Sau la anul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰