Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fasolea cu ciolan, prima alegere a românilor de 1 Decembrie

Masa populară de 1 decembrie e o tradiţie. Fasolea cu ciolan a fost prima alegere a românilor, care au ieşit în oraş să mănânce preparate la ceaun. Pastrama şi sarmalele fac şi ele parte din meniul de sărbătoare.

de Redactia Observator

la 01.12.2018 , 20:26

Masa populară de 1 decembrie e o tradiţie. Fasolea cu ciolan a fost prima alegere a românilor, care au ieşit în oraş să mănânce preparate la ceaun. Pastrama şi sarmalele fac şi ele parte din meniul de sărbătoare.

Românii au rămas la fel de patrioţi de 1 decembrie. Parade, defilare, tricolor şi... mâncare. Astăzi, mai mult ca oricând, fasolea cu ciolan a fost prima alegere pentru oricine a ieşit din casă şi, cu tot frigul, a ajuns la tîrgurile tradiţionale. 

În Piaţa Constituţiei, tradiţia a venit din toată ţara. Şi, fiecare bucătar a avut reţeta lui. 

Vezi și

Sărmăluţele, cârnăciorii, pastrama de porc şi varza călită n-au stat nici ele prea mult în ceaune. Mai ales că au fost servite lângă o porţie de mămăliguţă. 

Şi dacă mâncarea, oricît de fierbinte, nu a reuşit să-i încălzească, vinul fiert a fost următoarea... variantă. La 5 lei paharul. 

Pentru cine a putut mânca pe săturate, meniul s-a încheiat perfect cu plăcinte moldovenesti sau cu un cozonac cu nucă!

45 de lei costă kilogramul de cozonac şi 9 lei o plăcintă. Turiştii străini au gustat din fiecare. Sau măcar au încercat. Cine n-a reuşit, se va întoarce mâine. Sau la anul. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » Fasolea cu ciolan, prima alegere a românilor de 1 Decembrie