Antena Meniu Search
x

Video Felicia are 74 de ani și cu ajutorul smartphoneului a descoperit o nouă pasiune: "Dacă ceva mi se pare interesant, imediat fotografiez"

 E clar, inteligenţa artificială face parte din viaţa noastră. Chiar și cei cărora li se părea imposibilă noua tehnologie au ajuns dependenţi de telefon. Seniorii, de exemplu. Da, aţi auzit bine. Bunicii noştri nu se mai feresc de internet. Unii sunt chiar mai pricepuţi decât noi. Şi nu folosesc telefoanele doar pentru reţete sau plata facturilor. Unii s-au făcut influenceri la vârsta a treia.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.09.2023, 18:47

Vezi și

"Asortăm puţin florile cu drapelul şi cu lumina."

"Asta e pentru mine."

"O ţineţi amintire pentru ziua de azi?" 

Felicia Popescu are 74 ani, iar de zece ani foloseşte un smartphone. Cumpărat iniţial pentru a face fotografii mai ușor decât cu aparatul, a ajuns în scurt timp să îl folosească ca un adevărat influencer.

Pe acelaşi subiect

Felicia Popescu: "Eu promovez locuri. Locuri, monumente, parcuri. De obicei, merg cu telefonul în mână. Dacă ceva mi se pare interesant, imediat fotografiez."

Felicia Popescu: "Sunt depedentă de WhatsApp."

Reporter: "Dependentă?"

Felicia Popescu: "Dependentă. Nu mai spun de Facebook, care, nu mai pot fără el. Meteo, Messenger, calcuator." 

Reporter: "Dacă intrăm la setări, câte ore ne arată că staţi pe el?"

Felicia Popescu: "Vai, nu, că mă fac de ruşine! Vă arăt, vă arat. Timpul petercut pe Facebook. Acum e acum. În ultima săptămână am petrecut în medie 3 ore şi 33 de minute. Şi sunt puţine, uneori arată 5-6 ore."

Felicia Popescu: "E un telefon pe care îl iubesc foarte tare."

Tehnologia, o provocare pentru seniori

La început, tehnologia i-a dat multe bătăi de cap. 

Felicia Popescu: "Aveam impresia că nu am să mă învăţ niciodată să îl folosec. Mă sunau colegii şi eu nu ştiam să vorbesc înapoi."

Acum, doamna Felicia are şi un canal de YouTube, cu sute de mii de vizualizări.

Felicia Popescu: "Pe YouTube, mergem pe contul "Canalul tău", Felicia Popescu Iaşi."

Reporter: "Din 2013 aveţi cont de YouTube? De 10 ani?"

Felicia Popescu: "Da."

Reporter: "Şi aveţi în total 227.963 de vizionări. Îmi acoperă timpul fiind singură. Telefonul e refugiu până la urmă."

Tehnologia, un refugiu pentru bunici

Un refugiu în care tot mai mulți seniori s-au regăsit. 

"Orice am nevoie caut aici, vremea de mâine, hrean cu oţet. Mi-a spus cineva că e bun pentru dureri de genunchi. Mail-ul, magazine. Toate magazinele, toate şi Google." 

Doamna Cela are 67 de ani, dar foloseşte telefoanele inteligente de când au apărut pe piaţă. 

Cela Lerca, pensionară: "Absolut tot pe telefon, deci el este prietenul meu cel mai bun. Caut orice. Ce nu ştiu, caut pe Google. Comunicare, inclusiv pe Messenger. Videocall numai cu persoanele apropiate. Îmi este de foarte mare ajutor."

De altfel, studiile au arătat ca bătrânii care folosesc tehnologia se simt mai puțin singuri. O cercetare din 2020, arată însă că bătrânii României sunt la coada clasamentului din UE privind utilizarea Internetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Felicia are 74 de ani și cu ajutorul smartphoneului a descoperit o nouă pasiune: "Dacă ceva mi se pare interesant, imediat fotografiez"