Antena Meniu Search
x

Curs valutar

'Femei pe bancnote', o campanie care ar putea schimba istoria României

O comunitate online a demarat o campanie denumită 'Femei pe bancnote' care ar putea schimba istoria României. Susţinătorii acestei campanii doresc să creeze un moment istoric pentru România, respectiv acela de a ilustra o bancnotă de circulaţie naţională cu chipul unei femei.

de Redactia Observator

la 03.04.2019 , 14:49

O comunitate online a demarat o campanie denumită 'Femei pe bancnote' care ar putea schimba istoria României.

Susţinătorii acestei campanii doresc să creeze un moment istoric pentru România, respectiv acela de a ilustra o bancnotă de circulaţie naţională cu chipul unei femei.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, fondatorii campaniei au demarat o petiţie pe care românii din întreaga lume o pot semna.

Articolul continuă după reclamă

În anul Centenarului Marii Uniri, Banca Naţională a României a deschis pentru prima dată dialogul cu campania 'Femei pe bancnote'.

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat, într-o emisiune TV, că 'Femei pe bancnote' este un demers care surprinde realitatea actuală şi că BNR, prin oficialii săi, înţelege că este o cerinţă a societăţii.

'Femei pe bancnote', o campanie care ar putea schimba istoria României

'Femei pe bancnote', o campanie care ar putea schimba istoria

Reprezentanţii BNR au mai adăugat că în perioada următoare va fi analizată modalitatea prin care se poate emite o nouă bancnotă de circulaţie naţională, prima din istoria României, pe care să fie expusă o femeie de excepţie.

"Prin campania Femei Pe Bancnote, l-am invitat pe domnul Guvernator al Bancii Nationale sa scrie istorie in Romania, asa cum Presedintele Barack Obama a scris pentru America", a declarat Janina Nectara, iniţiatoarea demersului.

Cei care susţin această campanie pot accesa site-ul www.femeipebancnote.ro pentru a vota petiţia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » 'Femei pe bancnote', o campanie care ar putea schimba istoria României