Antena Meniu Search
x

BNR explică diferenţa dintre noile bancnote şi monede lansate la 1 ianuarie şi cele aflate în circulaţie

BNR lansează de la 1 ianuarie 2018 noi monede şi bancnote. Cu ce se deosebesc noii bani de cei aflaţi în circulaţie? Clarificarea a venit chiar de la BNR.

BNR lansează de la 1 ianuarie 2018 noi monede şi bancnote. Cu ce se deosebesc noii bani de cei aflaţi în circulaţie? Clarificarea a venit chiar de la BNR.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a venit cu precizări legate de noile monede şi bancnote.

"Schimbarea este una minoră, dar, de la 1 ianuarie 2018 vor putea intra în circulaţie bancnotele cu noua stemă a ţării. Noua stemă nu înseamnă altceva decât coroana regală pe vulturul care este pe stemă. În consecinţă, pe monede şi bancnote va apărea în acestă stemă", a explicat Dan Suciu.

Noua stemă a României apare pe noile bancnote şi monede

Dan Suciu a explicat şi modul cum vor intra în circulaţie banii noi.

"Noi nu vom tipări, nu vom bate monezi noi, decât în măsura în care cele care sunt deja în circulaţie vor fi retrase din cauza uzurii. Nu vor fi însemne noi şi nu vor fi monede şi bancnote noi, decât în măsura în care sunt înlocuite cele care sunt deja existente în circulaţie. Deci, nu vom avea un set rapid şi numeros de bancnote noi", a transmis Dan Suciu, purtătorul de cuvânt BNR.

Apariţia pe piaţă a noilor bancnote şi monede va fi, astfel, una discretă.

"Oricum, modificarea este minimală, pe monede abia este vizibilă această stemă. Stema este destul de mic ştanţată pe monede şi coroana regală din vârful vulturului din stemă se vede foarte puţin cu ochiul liber. În schimb, va fi ceva mai pronunţat vizibilă pe bancnote, dar şi acolo modificarea este una, într-adevăr, mică, nu va fi una foarte vizibilă. Vom înlocui bancnotele din uz pe măsură ce se deteriorează cu bancnotele care vor avea noua stemă ştanţată, nimic altceva!", a precizat purtătorul de cuvânt al BNR, pentru Antena 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » BNR explică diferenţa dintre noile bancnote şi monede lansate la 1 ianuarie şi cele aflate în circulaţie