Antena Meniu Search
x

Expoziţia de flori şi seminţe de la Grădina Botanică din Iaşi, un succes total

Este explozie de culoare în aceste zile, la Grădina Botanică din Iaşi. Acolo, sute de mii de crizanteme au înflorit simultan, spre uimirea vizitatorilor care stau la coadă, să le admire. Florile au concurenţă neaşteptată, fructele şi legumele decorative, precum varza, dovlecii ori ardeii iuţi.  

de Redactia Observator

la 28.10.2019, 21:50

Vezi și

Este explozie de culoare în aceste zile, la Grădina Botanică din Iaşi. Acolo, sute de mii de crizanteme au înflorit simultan, spre uimirea vizitatorilor care stau la coadă, să le admire. Florile au concurenţă neaşteptată: fructele şi legumele decorative, precum varza, dovlecii ori ardeii iuţi pot sta la fel de bine într-un buchet colorat.  

Pare că suntem într-un colţ magic al Japoniei, însă ne aflăm, de fapt, în Grădina Botanică din Iaşi. Încă de la intrare, vizitatorii se pierd printre sutele de culori şi parfumuri. Vedeta toamnei este şi în acest an crizantema. Supranumită „floarea vieţii", a fost asociată, încă din cele mai vechi timpuri, cu înţelepciunea. 

Peste zece mii de oameni au admirat în ultimele trei zile expoziţia de flori şi seminţe, din Iaşi. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La umbra tufelor de dumitriţe şi-au făcut loc şi legumele de sezon. Nu vă grăbiţi însă să vi le imaginaţi în farfurie, pentru că au doar rol decorativ. Dovleceii, catraveţii şi verzele ornamentale înlocuiesc cu succes orice aranjament floral. La fel şi cei mai iuţi ardei din lume - care înveselesc orice balcon. 

Puţini se încumetă să-i şi guste, pentru că sunt de aproape 800 de ori mai picanţi decât un jalapeno, de exemplu. 

Expoziţia este deschisă până la mijlocul lunii noiembrie. Intrarea costă 10 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Expoziţia de flori şi seminţe de la Grădina Botanică din Iaşi, un succes total