Antena Meniu Search
x

Curs valutar

FOTOGRAFII INEDITE! Nichita Stănescu, în ultimii ani de viață! Cum arăta soția sa, Dora

La 32 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu, prietenul său bun, Ioan Mihai Cochinescu a publicat pe profilul personal de Facebook câteva fotografii nevăzute de marea mulțime.

de Redactia Observator

la 15.12.2015 , 09:42

La 32 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu, prietenul său bun, Ioan Mihai Cochinescu a publicat pe profilul personal de Facebook câteva fotografii nevăzute de marea mulțime. Imaginile inedite au fost imortalizate de fotograful profesionist din Venezuela, Alfredo Padron, cu ocazia unui film despre viața poetului român.

Alfredo Padron povestește:  "Am avut onoarea să fac un film despre marele poet român Nichita Stănescu, în calitate de operator pentru lucrarea de diplomă IATC (actualul UNATC) din Bucureşti. Marele noroc îl datorez prietenului meu Branislav Guzina, care m-a ales dintre toţi colegii ca operator al acestui film, mi-a dat prilejul de nepreţuit de a fi în preajma acestui mare creator de poezie şi să-l ascult cu atenţie. Când ne-am văzut pentru prima dată în curtea studioului din calea Rahovei mi-a spus: <<Alfredo, tu şi cu mine o să devenim cei mai buni prieteni din lume, dintre aceia care se despart pentru todeauna, căci o să se amintească numai de lucrurile cele bune petrecute împreună>>"

Fotografiile nu au dată, dar cel mai probabil au fost făcute în ultimii lui ani de viață. În imagini apare și soția lui, Dora.

Articolul continuă după reclamă

Nichita Stănescu, numele la naştere Nichita Hristea Stănescu, (n. 31 martie 1933, Ploieşti, judeţul Prahova — d. 13 decembrie, Bucureşti, 1983) a fost un poet, scriitor şi eseist român, ales post-mortem membru al Academiei Române.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » FOTOGRAFII INEDITE! Nichita Stănescu, în ultimii ani de viață! Cum arăta soția sa, Dora