Antena Meniu Search
x

Curs valutar

GREȘELILE pe care le faci când prepari CLĂTITELE

Este cel mai simplu desert pe care îl poţi face acasă, în doar câteva minute

de Redactia Observator

la 19.06.2015 , 12:13

Este cel mai simplu desert pe care îl poţi face acasă, în doar câteva minute

Cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când prepari clătitele:

  • Pregăteşti aluatul cu mult timp înainte. Cu cât este mai proaspăt, cu atât clătitele îţi vor ieşi mai bine. Ideal este să-l faci chiar atunci. Îţi ia mai puţin de 10 minute.
Articolul continuă după reclamă
  • Foloseşti o tigaie subţire. Ca să nu se ardă clătitele, este recomandat să foloseşti o tigaie mai groasă, iar focul aragazului să fie dat la mediu.
  • Amesteci prea mult aluatul. Nu trebuie să amesteci prea mult aluatul, pentru că glutenul din faină, împreună cu proteinele din ouă vor începe să reacţioneze şi vei obţine nişte clătite gumate.
  • 4. Foloseşti unt. Dacă vrei să foloseşti unt, ai mare grijă că se arde uşor. Cel mai bine este să-l foloseşti pe cel în varianta lichida sau să-l înlocuieşti cu uleiul vegetal.
  • 5. Le întorci prea devreme. Dacă obişnuiai să întorci clătitele pe partea cealaltă imediat ce apăreau mici bule la suprafaţă, afla că făceai o greşeală. Corect este să le întorci abia după ce aceste bule încep să se spargă.

Poftă bună!

CITEȘTE ȘI Până acum ai tăiat TORTUL greșit! Cum se taie corect fiecare bucată pentru a te bucura de un tort proaspăt timp îndelungat

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » GREȘELILE pe care le faci când prepari CLĂTITELE