Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini cu un ursuleț de 2 luni, salvat din Cheile Vârghişului. Puiul a fost găsit înfometat, după ce ursoaica ar fi decedat

Un pui de urs în vârstă de două luni a fost recuperat dintr-o zonă de abrupt de salvamontiștii din Harghita după ce, cel mai probabil, ursoaica a decedat. Ursulețul a fost găsit înfometat și deshidratat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.03.2021, 12:43

  • Ursuleţul era deshidratat, înfometat şi ţipa foarte tare, motiv pentru care salvatorii montani au chemat în ajutor mai mulţi paznici de vânătoare.
  • În prezent, puiul de urs se recuperează și este îngrijit într-un centru de reabilitare specializat.

„Având în vedere starea de sănătate a exemplarului, împreună cu reprezentantul centrului de reabilitare a puilor orfani, s-a stabilit ca acesta să fie tratat în primă fază de către medicul veterinar colaborator al centrului, apoi, conform prevederilor HG 323/2010, acesta să fie plasat provizoriu în custodia centrului de reabilitare a puilor orfani de la Bălan, până la atingerea stării fiziologice normale care să permită reintroducerea în habitatul natural de origine”, a transmis Salvamont România. 

Ursulețul a fost găsit înfometat, pe un traseu turistic

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, a precizat pentru Agerpres că puiul de urs a fost găsit pe traseul turistic din apropiere de peştera principală din Cheile Vârghişului.

Ursuleţul era deshidratat, înfometat şi ţipa foarte tare, motiv pentru care salvatorii montani au blocat imediat intrarea în Cheile Vârghişului, au chemat în ajutor mai mulţi paznici de vânătoare şi au anunţat Garda de Mediu.

"Colegii au cerut sprijinul vânătorilor, dat fiind faptul că ursuleţul plângea tare, se auzea, şi riscul era destul de mare. A fost un caz destul de riscant, nu ştiam ce s-a întâmplat cu mama ursuleţului şi am avut mare grijă ce să facem şi cum să acţionăm", a spus Fekete Ors.

Puiul de urs nu ar fi supraviețuit de unul singur pe munte

Acesta a precizat că, iniţial, ursuleţul a fost dus la un medic veterinar din Vlăhiţa, unde a fost hrănit.

"A mâncat bine, a luat în greutate în două zile, are şanse foarte mari, datorită răspunsului imediat al colegilor, care arată că salvăm şi animale, nu doar oameni aflaţi în dificultate. Este primul caz de acest gen la care intervenim, este un caz destul de interesant şi destul de rar, pentru că, de obicei, ursuleţii care sunt părăsiţi de mamă mor, nu ajung să fie găsiţi şi salvaţi", a mai spus şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Imagini cu un ursuleț de 2 luni, salvat din Cheile Vârghişului. Puiul a fost găsit înfometat, după ce ursoaica ar fi decedat